Toernooigegevens

Naam
BetCity NK Beachvolleybal
Datum
Vr 30 augustus 2024 - Zo 01 september 2024
Toelichting

Programma Betcity NK beachvolleybal 2024

Vrijdag 30 augustus (seeding 9 t/m 32; 8 poules van 3 teams)

  • 10:30 uur: 1e poulewedstrijden poule E,F,G,H
  • 11:20 uur: 1e poulewedstrijden poule A,B.C.D
  • 16:00 en 17:00 uur: kruiswedstrijden nrs.1 & 2 van elke poule; winnaars door naar zaterdag.

Zaterdag 31 augustus (seeding 1 t/m 8 + acht winnaars kruiswedstrijden vrijdag)

  • 9:30 uur: start poulefase (4 poules van 4 teams, format 'modified pool play')
  • vanaf 13:40 uur: tussenronde nrs. 2 en 3 van elke poule (1/8 finales)
  • 16:30 en 17:30 uur: kwartfinales

Zondag 1 september

  • 10:00 uur: start halve finales
  • 13:30 en 14:30 uur: wedstrijden om de 3e/4e plaats
  • 15:30 uur: Finale vrouwen
  • 16:30 uur: Finale mannen
  • Meteen na de mannenfinale: prijsuitreiking

Aanmelden en reserveteams vrijdag 30 augustus 

Beide spelers/speelsters dienen zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van hun 1e wedstrijd (spelen óf tellen) in te schrijven bij de wedstrijdleiding.

Reserveteams (seeding 33 en lager) kunnen zich ’s ochtends om uiterlijk 10:00 uur melden bij de wedstrijdleiding voor als er een team niet komt opdagen. Het reserveteam schuift dan in op de leeggekomen plek. 

Aanmelden en reserveteams zaterdag 31 augustus

Beide spelers/speelsters dienen zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van hun 1e wedstrijd in te schrijven bij de wedstrijdleiding.

De reserveteams zijn de verliezers van de kruiswedstrijden op vrijdag. Deze teams hebben de mogelijkheid om zich zaterdagochtend uiterlijk om 9.00 uur aan te melden bij de wedstrijdleiding. Als er één of meer voor zaterdag geplaatste teams niet komen opdagen/zich voorafgaand aan hun eerste wedstrijd afmelden zal middels loting worden bepaald welke “lucky loser(s)” de vrijgekomen plek(ken) zullen innemen. Uiteraard komen alleen de aanwezige, aangemelde teams die op vrijdag de kruiswedstrijden hebben verloren hiervoor in aanmerking.

Procedure loting lucky loser

Bij toernooien/evenementen (zoals bijvoorbeeld een Nederlands Kampioenschap) kan het voorkomen dat er reserveteams benoemt dienen te worden voor het geval er in het vervolg van het wedstrijdschema teams niet komen opdagen. We noemen dit “lucky loser”.

Procedure loting lucky loser:

  1. Teams die op vrijdag in de kruiswedstrijden zijn uitgeschakeld dienen zich zaterdag om uiterlijk 9:00 uur aan te melden bij de wedstrijdleiding*
  2. Beide spelers/speelsters dienen aanwezig te zijn bij de loting.
  3. Uit alle aangemelde teams wordt tijdens de loting 1 team geloot die de vrijgekomen plek zal innemen. Indien er meerdere plekken beschikbaar zijn zal deze loting worden herhaald.

NB. Wanneer vrijdagavond al bekend is dat er een 'zaterdag-team' niet zal meedoen, dan kan de wedstrijdleiding besluiten om al op vrijdagavond een loting te organiseren. Uiteraard zullen de betreffende teams hier dan over geinformeerd worden.

Preliminary Inquiry (PI) en Technical Meeting (TM)

Wij organiseren géén Preliminary Inquiry en Technical Meeting.

Competitieformat

Op vrijdag 30 augustus starten per geslacht de 24 teams die in de lijst van ingedeelde teams op plaats 9 en lager staan. In acht poules van drie teams speelt ieder team 2 poulewedstrijden. De nummers 1 en 2 van iedere poule spelen vervolgens een plaatsingswedstrijd. De 8 winnaars van deze plaatsingswedstrijden plaatsen zich voor zaterdag. 

De teams op plaats 1 t/m 8 in de lijst van ingedeelde teams starten op zaterdag. Samen met de 8 winnaars van de kruiswedstrijden (vrijdag) zal verspreid over zaterdag en zondag een competitieformat gehanteerd worden zoals bij de internationale Future toernooien: 4 poules van 4 teams, per poule team 1 vs. team 4, team 2 vs. team 3 en vervolgens de winnaars tegen elkaar en de verliezers tegen elkaar.
De nrs. 2 & 3 van elke poule spelen vervolgens een tussenronde (1/8 finales) en de winnaars van deze tussenronde plaatsen zich - samen met de nrs.1 van elke poule - voor de kwartfinales.

Tellers

Op vrijdag zijn de deelnemende teams ingedeeld om te tellen, zie wedstrijdschema. Jullie tellen de wedstrijd in jullie eigen poule.

Op zaterdag en zondag hoeven deelnemers niet te tellen, de organisatie zorgt voor tellers op alle velden.

Wedstrijdkleding NK beachvolleybal

Wanneer je dit seizoen in de Eredivisie (Eredivisiebeach of Eredivisie QKotC) gespeeld hebt, dan heb je per persoon (minimaal) 2 singlets/tops ontvangen. Deze dien je mee te nemen om in te spelen tijdens het NK. Wanneer je nog niet in de Eredivisie gespeeld hebt dit jaar, dan dien je op vrijdag in je zelf meegebrachte uniforme tenue te spelen.

Op zaterdag krijgen alleen die spelers(sters) singlets/tops die nog niet in de Eredivisie hebben gespeeld. Het is verplicht om deze kleding te dragen vanaf het moment dat je het veld betreedt om de wedstrijden te spelen.

Deelname

Deelname is alleen mogelijk voor spelers die zich op basis van de ranglijstpunten geplaatst hebben voor het NK en in Nederland woonachtig zijn (conform de Nederlandse wet).

Verder dienen spelers geregistreerd te zijn als basis lid van de Nevobo.

Voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap worden teams uitgenodigd op basis van de volgende criteria (in volgorde en uiteraard indien ingeschreven):

  • indien van toepassing: teams die een wildcard toegekend hebben gekregen voor het NK door Organisator of Promotor.

Indien wordt gespeeld in dezelfde samenstelling:

  • de titelhouder van het voorgaande seizoen (NK 2023);
  • teams die sinds het vorige Nederlands kampioenschap een Eredivisietoernooi hebben gewonnen en hebben deelgenomen aan minimaal drie toernooien in de Eredivisie of Topdivisie;
  • Hierna worden de teams toegevoegd op basis van de beste vier bij elkaar getelde resultaten (Rankingpunten) van de spelers van een team, behaald tijdens toernooien in binnen- en buitenland sinds het NK Senioren 2023. Het resultaat van het NK Senioren 2023 wordt zoals gebruikelijk niet in deze berekening meegenomen, dit omdat de resultaten van een vorig NK te veel impact hebben op plaatsing voor een volgend NK.

Locatiegegevens

Adres
Strand Zuid 18
2554 ZZ Kijkduin
Routeomschrijving