Aankomend weekend komen bijna alle teams in actie in de Eredivisie Dames en de BetCity Eredivisie Mannen. De wedstrijd van Scherp in Packaging ZVH tegen Orion Stars is verplaatst naar een later moment.

BetCity Eredivisie Mannen

Simplex SSS – Nova Tech Lycurgus
Op zaterdag strijdt SSS tegen Nova Tech Lycurgus om de koppositie in de BetCity Eredivisie Mannen weer over te nemen van Orion Stars. Simplex SSS stond een tijdje aan kop, maar afgelopen weekend nam Orion Stars deze positie over doordat SSS een punt liet liggen in Sliedrecht. Nova Tech Lycurgus zal gebrand zijn om te winnen, want zij verloren vorige week met 3-0 van Orion Stars.

Prima Donna Kaas Huizen – Sliedrecht Sport
De wedstrijd tussen de nummer vijf en zeven van de BetCity Eredivisie Mannen vindt plaats in Huizen. Prima Donna Kaas Huizen zal proberen de winning mood vast te houden. Ze wonnen de afgelopen twee wedstrijden en klommen daarmee op naar de vijfde plek. Sliedrecht Sport sleepte vorige week hun eerste punt van deze competitie binnen in een spannende vijfsetter tegen Simplex SSS.

Numidia VC Limax – Draisma Dynamo
Numidia VC Limax krijgt dit weekend Draisma Dynamo op bezoek. De mannen uit Limburg kwamen al eerder in actie deze week in de CEV Challenge Cup. Ze reisden daarvoor af naar IJsland en wonnen met 1-3. Ook hun vorige competitiewedstrijd werd met 1-3 gewonnen door Limax; ze versloegen Scherp in Packaging ZVH. Draisma Dynamo verloor vorige week in eigen huis van Prima Donna Kaas Huizen. In een spannende vijfsetter trok Draisma Dynamo aan het kortste eind.

Eredivisie Dames

AIC Visser Sudosa-Desto – Draisma Dynamo
Na twee gespeelde wedstrijden gaat AIC Visser Sudosa-Desto aan kop in de Eredivisie Dames. De dames van Sudosa-Desto zijn nog ongeslagen dit seizoen. Deze week nemen ze het op tegen Draisma Dynamo, dat vorige week in eigen huis met 3-1 won van Sliedrecht Sport.

Sliedrecht Sport – Apollo 8
Sliedrecht Sport staat deze week in Sliedrecht tegenover het team uit Borne. Apollo 8, dat deze week afreisde naar Finland, speelt zaterdag hun tweede wedstrijd van de week. Met slechts één gespeelde wedstrijd staat Apollo 8 op een nette tweede plek. Sliedrecht verloor vorige week hun uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo.

Friso Sneek – Meerdervoort VV Utrecht
Friso Sneek speelt thuis tegen Meerdervoort VV Utrecht. Het team uit Sneek reisde deze week af naar de Faroër Eilanden voor hun wedstrijd in de CEV Challenge Cup. Friso Sneek heeft in de competitie pas één wedstrijd gespeeld en wist die te winnen van Djopzz Zwolle.

Peelpush – SOMAS Activia
Peelpush ontvangt in Meijel SOMAS Activia. Peelpush won vorige week hun uitwedstrijd in Utrecht met 0-3. SOMAS Activia speelde in de afgelopen twee wedstrijden in totaal tien sets. Het team uit Sint Anthonis heeft echter nog geen vijfsetter weten te winnen. Wordt deze wedstrijd opnieuw een vijfsetter?

Met nog maar weinig gespeelde wedstrijden zouden de rankings in beide competities er wel eens heel anders uit kunnen zien. Benieuwd naar de wedstrijden? Je kunt ze volgen via de livestreams.

DatumTijdWedstrijden en livestreams
Za. 19-1019:30 uurSimplex SSS – Nova Tech Lycurgus
Za. 19-1020:00 uurPrima Donna Kaas Huizen – Sliedrecht Sport
Za. 19-1020:00 uurAIC Visser Sudosa-Desto – Draisma Dynamo
Za. 19-1020:00 uurSliedrecht Sport – Apollo 8
Za. 19-1020:00 uurFriso Sneek – Meerdervoort VV Utrecht
Zo. 20-1015:30 uurPeelpush – SOMAS Activia
Zo. 20-1016:30 uurNumidia VC Limax – Draisma Dynamo
Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn