Voor het Nederlands meisjesteam onder 20 jaar begint morgen het Europees kampioenschap. Nederland speelt in Bulgarije tegen zeven ploegen. In Ierland treffen nog eens acht andere landen elkaar. De beste twee van elke poule plaatsen zich voor de halve finales in Sofia.

Nederland kwalificeerde zich in april voor het Europees kampioenschap door bij het kwalificatietoernooi in Portugal bij de eerste twee te eindigen. Oranje won daar van Noorwegen en Hongarije en verloor nipt van thuisland Portugal. 

In Sofia wacht Nederland een zwaar toernooi met in elk geval zeven wedstrijden in negen dagen. Morgen beginnen de Volleybalmeiden tegen Slovenië. Achtereenvolgens zijn daarna Zweden, Kroatië, Turkije, Bulgarije, België en Spanje de tegenstanders. 

Een plek bij de eerste twee is vereist voor plaatsing voor de halve finales. De andere twee halvefinalisten komen van poule 2, die in Ierland wordt gespeeld. Daar spelen Servië, Oekraïne, Tsjechië, Portugal, Italië, Polen, Finland en Ierland.

Laatste vier

Twee jaar geleden eindigde Nederland in Noord-Macedonië bij de laatste vier van de EK. In de strijd om het brons werd met 3-1 van Polen verloren. Italië won toen de finale van Servië. 

De Nederlandse ploeg in Bulgarije staat onder leiding van coach Marko Klok en assistent-coach Sven Vermeulen. Manager van de ploeg is Martje Terlingen. De staf bestaat verder uit Rick van Andel (scout) en Sanne Ninteman (fysio).

Selectie Volleybalmeiden:

Pippa Molenaar (libero), Noa  Krikhaar (passer/loper), Luna  Strikwerda (spelverdeler), Sjakkie Donkers (passer/loper), Roos Wessels (midden), Maaike Helig (midden), Yfke Jelsma (diagonaal), Janne Koops (libero), Wies Smits (passer/loper), Suus Gerritsen (midden), Pip Kok (passer/loper), Britt van de Kooi (midden), Emma Wijnbergen (diagonaal), Bibian van de Wetering (spelverdeler).

Programma:

5 augustus 14.00 uurSlovenië- Nederland
6 augustus11.30 uurNederland – Zweden
7 augustus19.00 uurNederland – Kroatië
9 augustus14.00 uurTurkije – Nederland
10 augustus 16.30 uurBulgarije – Nederland
12 augustus14.00 uurNederland – België
13 augustus 16.30 uurNederland - Spanje

Het toernooi is via deze website te volgen. De livestreams van de wedstrijden zijn via deze link te volgen.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn