Gisteren trapten de eerste teams het nieuwe Eredivisieseizoen af. Simplex SSS won in vier sets van Numidia VC Limax en Draisma Dynamo won overtuigend van Sliedrecht Sport. Vandaag komende vier andere teams uit de BetCity Eredivisie Mannen in actie.

Nova Tech Lycurgus – Scherp in Packaging ZVH
In de wedstrijd die gespeeld werd in Groningen, kwam de mannen van ZVH als eerste op voorsprong in de openingsset. Ze weten deze voorsprong helaas niet vast te houden en Lycurgus komt al snel langs zij. In een spannende slotfase trekt Nova Tech Lycurgus aan het langste eind en wint de set met 25-23.
In de tweede set gaat het aan het begin van de set wederom gelijk op tussen de twee teams. Op de service van Vicente Parraguirre weten de mannen uit Groningen een mooie voorsprong op te bouwen van 15-8. Nova Tech Lycurgus weet deze voorsprong vast te houden tot aan het einde van de set en wint de tweede set eenvoudig met 25-18.
In de beginfase van de derde set is het wederom het team uit Groningen die als eerste op voorsprong komt. In de laatste set van deze wedstrijd toont Lycurgus dat het een maat te groot is voor de club uit Zevenhuizen. Nova Tech Lycurgus wint eenvoudig de derde set met 25-16 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

Orion Stars – Prima Donna Kaas Huizen
Na dit seizoen al twee keer in actie te zijn gekomen, in de Supercup en in de Champions League, speelt Orion Stars vandaag zijn eerste competitiewedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen. Om 16:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Doetinchem. Orion Stars weet al gauw een voorsprong van vier punten op te bouwen, maar de mannen uit Huizen komen halverwege de set knap terug tot 13-13. Orion Stars weet de leiding terug te pakken en houdt de voorsprong vast richting het einde van de set. Met ruime cijfers pakken de Doetinchemmers winst in de eerste set: 25-19.
De tweede set start goed voor Orion Stars. Prima Donna Kaas Huizen krijgt de service van spelverdeler Luboš Bartůněk niet onder controle en kijkt snel tegen een achterstand van vier punten aan. Orion weet deze voorsprong lange tijd vast te houden en richting het einde van de set verder uit te bouwen. Na de tweede time-out van Prima Donna Kaas Huizen kijkt dit team aan tegen een 17-11 achterstand. Orion Stars benut het eerste setpunt in de tweede set en wint overtuigend met 25-15.
In de derde set is het wederom Orion Stars dat de voorsprong pakt. Dankzij het sterke spel van het team uit Doetinchem wordt de voorsprong snel groter. Prima Donna Kaas Huizen kan niet op tegen het aanvallende geweld van Orion Stars. Ook de derde set gaat eenvoudig naar Orion Stars met 25-16.