Deze week staan vier Nederlandse volleybalteams voor belangrijke wedstrijden in hun Europese avontuur. Orion Stars is actief in de CEV Champions League, terwijl Numidia VC Limax, Apollo 8 en Friso Sneek hun krachten meten in de CEV Challenge Cup.

Orion Stars op weg naar derde ronde in de CEV Champions League
Orion Stars staat dinsdag voor de returnwedstrijd in Belgrado tegen Crvena Zvezda Beograd. In de thuiswedstrijd wisten de mannen uit Doetinchem overtuigend met 3-0 te winnen. Met twee gewonnen sets in deze uitwedstrijd kan Orion zich verzekeren van een plek in de derde ronde van de CEV Champions League. In de eerste wedstrijd viel vooral diagonaalspeler Maksim Shkredau op, die met 15 punten man van de wedstrijd werd. De sterke blokkeringen en solide passing van Orion zorgden voor een 26-24, 25-20, 25-20 overwinning. 

Numidia VC Limax klaar voor strijd tegen Hamar in de CEV Challenge Cup
Dinsdagavond staat Numidia VC Limax tegenover het IJslandse Hamar in de CEV Challenge Cup. Hamar, winnaar van de beker in IJsland en derde in de competitie, staat onder leiding van hun nieuwe hoofdcoach Egill Þorri Arnarsson, die op zijn 29e al aan het roer staat van dit IJslandse team. Het team heeft een multiculturele samenstelling met drie Poolse spelers, een Hongaarse middenblokkeerder en een Argentijnse spelverdeler. De coach van Limax, die ook Argentijnse roots heeft, bereidt zijn team voor op de eerste wedstrijd in het Europese avontuur van dit seizoen. 

Apollo 8 tegen Fins kampioen Pölkky Kuusamo
Op woensdag wacht Apollo 8 een flinke uitdaging in de CEV Challenge Cup tegen de Finse kampioen Pölkky Kuusamo. Het Finse team domineert al drie seizoenen de competitie onder leiding van hun Griekse coach en heeft een sterke kern van vijf Amerikaanse speelsters. Apollo 8, dat voor de derde keer deelneemt aan een Europees toernooi, bereidt zich voor op de wedstrijd in het noorden van Finland. Kuusamo ligt slechts 60 kilometer ten zuiden van de Noordpoolcirkel. 

Friso Sneek neemt het op tegen Fleyr uit de Faroër Eilanden
Friso Sneek speelt woensdag tegen Fleyr in de CEV Challenge Cup. Fleyr is afkomstig van de Faroër Eilanden. Fleyr is de nummer twee van de competitie op de Faroër Eilanden, maar neemt deel aan de Europese competitie omdat de kampioen heeft afgezien van deelname. Fleyr is het seizoen sterk begonnen met twee 3-0 overwinningen en hebben veel ervaring als negenvoudig kampioen van de Faroër Eilanden. Sneek is dit seizoen slechts één keer in actie gekomen in de Supercup, maar verloor deze prijs aan Apollo 8. In de competitie komt Sneek aanstaande zaterdag voor het eerst in actie. 

Met deze vier wedstrijden in het verschiet, belooft het een spannende Europese week te worden! 

Programma:

DatumTijdWedstrijden
8 oktober19:00 uurCrvena Zvezda Beograd – Orion Stars
8 oktober20:00 uurNumidia VC Limax - Hamar
9 oktober17:30 uurPölkky Kuusamo – Apollo 8
9 oktober20:00 uurFriso Sneek - Fleyr
Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn