Na twee reguliere stops in Zaanstad en Nijmegen, was het afgelopen weekend weer tijd voor de BetCity Queen & King of the Court National Series. Een inmiddels breed omarmde discipline in het beachvolleybal, waarbij er continu actie is voor de toeschouwer. Strijdtoneel was het stadsstrand in Amstelveen.

Op zaterdag streden de vijftien beste mannenteams in deze discipline. Jeroen van Iperen en Mika Prins, die vooraf als negende gerangschikt stonden, haalden opvallend de finale en overleefden daar zelfs de eerste twee rondes. Ze lieten teams zoals Hogenhout/Ooms en Sonneville/Van der Wel achter zich. In de laatste ronde van de finale moesten zij echter het onderspit delven, wat resulteerde in een mooie bronzen medaille. Mart van Werkhoven en Cain van Hal domineerden de finale en werden de kampioenen. Dit was de tweede keer dit seizoen dat zij de National Series wonnen. Niels Lipke en Robin van Weerd namen het zilver mee naar huis.

Gelegenheidskoppel gaat er met de winst vandoor
Op zondag mochten de dames aantreden in Amstelveen. Ook daar waren weer de nodige verrassingen in de finaleronde. Na de eerste ronde werd al afscheid genomen van het als eerste geplaatste koppel Van der Made/Stok, dat slechts drie keer tot scoren kwam. Driessen/de Jong, nummer twee op de ranking, volgde in de volgende ronde. Met vijf punten op het scorebord was er dit keer ook geen podiumplaats voor hen. In de laatste ronde van de finale kwamen Leanne van Vegten en Jill Weeda, die voor het eerst met elkaar speelden, op stoom. Met 15 gescoorde punten binnen de tijd mochten zij hun eerste titel van het seizoen bijschrijven. Luini/Sonneville volgde met vijf punten, het brons ging naar Essink/Gijsen.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn