De speciale editie van King of the Court ‘The Ultimate Mashup’ kwam vanavond ten einde met een zinderende mannenfinale. Het Spaans-Oostenrijkse duo Alejandro Huerta/Christoph Dressler kroonde zich verrassend tot winnaar, terwijl de Nederlandse beachvolleyballers naast de prijzen grepen.

Gisteren wisten Anders Mol uit Noorwegen en Adrian Carambula uit Italië de eerste halve finale op hun naam te schrijven en daarmee het eerste ticket naar de finale te bemachtigen. Later op de avond verzekerden de Let Martins Plavins en de Brit Frederik Bialokoz zich eveneens van een plaats in de finale.

Vandaag werden de laatste drie finaletickets verdeeld. Stefan Boermans en zijn Letse partner Aleksandrs Samoilovs begonnen sterk in de laatste halve finale en wonnen de eerste ronde met 17 punten. De tweede ronde was voor het Spaans-Oostenrijkse duo Alejandro Huerta/Christoph Dressler, dat met 15 punten de winst pakte. Dressler, die het toernooi aanvankelijk begon met Matthew Immers maar na het terugtrekken van de Nederlander verderging met Huerta, had al snel een goede klik met zijn nieuwe partner. In de derde en beslissende ronde waren het Alexander Brouwer en de Let Edgar Tocs die met 16 punten het laatste ticket voor de finale wisten te bemachtigen.

Nederlanders eindigen naast het podium
Brouwer en Tocs kwamen in de eerste ronde van de finale niet verder dan twee punten en moesten daardoor als eerste het veld verlaten. Ook de laatste Nederlandse hoop, Stefan Boermans, zag zijn kans op eremetaal vervliegen. Samen met zijn partner Samoilovs kreeg hij nog voldoende mogelijkheden aan de kingside, maar wist uiteindelijk niet genoeg punten te verzamelen om door te gaan. Voor de drie overgebleven koppels resteerde de strijd om het goud.

Na zes minuten spelen hadden Huerta en Dressler al zes punten verzameld, terwijl de andere twee koppels nog op nul stonden. Het duo Bialokoz en Plavins brak als tweede door en begon punten te pakken, wat de druk op favorieten Mol en Carambula verder verhoogde. Bij de drinkpauze, na tien minuten, hadden ze nog steeds geen punt gescoord. Kort daarna wisten ze hun eerste punt binnen te halen, maar de achterstand was inmiddels te groot, waardoor Bialokoz en Plavins nog de enige bedreiging voor Huerta en Dressler waren. Hoewel Mol en Carambula in de minuut nog een aantal punten wisten te scoren, kwam hun comeback te laat. Met zes punten eindigden ze op de derde plek. Bialokoz en Plavins grepen het zilver met één punt meer, terwijl Huerta en Dressler verrassend het goud pakten en zich kroonden tot de onverwachte kampioenen van Utrecht.

Stam en Ludwig winnen Queen of the Court
Bij de dames was er wel Nederlands succes. Katja Stam won de titel met haar Duitse partner Laura Ludwig en Raïsa Schoon werd samen met de Spaanse Daniela Álvarez tweede. Lees hier meer over de finale van Queen of the Court.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn