Vanavond speelde Orion Stars de eerste wedstrijd in de laatste voorronde van de CEV Champions League. De tegenstander was Hypo Tirol uit Oostenrijk. Voor deze wedstrijd reisde Orion af naar Innsbruck.

Coach Dirk Sparidans startte de wedstrijd opnieuw met zijn vaste basis. Op de spelverdeling stond Luboš Bartůněk, op het midden Jannes van der Ham en Mathijs Apine, op de passer/loperpositie Cas Abraham en Tom Koops, op de diagonaal Maksim Shkredau, en op de liberopositie Edvin Svärd.

Orion Stars kende in de eerste set een moeizame start. De kampioen uit Oostenrijk begon aanvallend sterk, waar de Nederlandse mannen weinig grip op kregen. Bij een achterstand van 8-3 vroeg coach Dirk Sparidans zijn eerste time-out aan. Hypo Tirol behield lange tijd een voorsprong van een paar punten, maar Orion Stars begon steeds beter te spelen. Er werd vaker gescoord en de mannen uit Innsbruck hadden meer moeite om de bal aan de grond te krijgen. De coach van Tirol nam een time-out op 12-11 om het goede spel van Orion te doorbreken. Op 14-14 stond het voor het eerst gelijk. De set ging daarna gelijk op, maar bij 17-18 nam Orion Stars voor het eerst de leiding. Hypo Tirol had moeite met het Nederlandse spel en begon meer fouten te maken. In de spannende slotfase bleef het gelijk opgaan. Op 23-22 nam Sparidans zijn tweede time-out, nadat Orion drie punten op rij had verloren. Arthur Nath maakte het af voor Hypo Tirol met twee aces, waardoor het 25-22 werd voor de thuisploeg. Een bijzondere afsluiting van de set, waarin opvallend veel servicefouten werden gemaakt.

In de tweede set begon Orion Stars, met dezelfde opstelling, beter, maar opnieuw was het Hypo Tirol dat de voorsprong pakte. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, werd de achterstand voor Orion Stars halverwege de set groter. Sparidans wisselde bij 12-9 Cas Abraham voor Kevin Saar. Het Doetinchemse team wist af en toe dichterbij te komen, maar bleef tegen een achterstand aankijken. Cas Abraham kwam terug in het veld, net als Kees Merkx voor de service. Bij 22-20 vroeg Sparidans zijn eerste time-out aan. Hij benadrukte dat iedereen zijn taak moest uitvoeren om te kunnen winnen, maar het mocht niet baten. Hypo Tirol won ook de tweede set met 25-22.

De derde set begon opnieuw met een achterstand. Orion Stars had aanvallend moeite en kreeg de bal moeilijk aan de grond bij Hypo Tirol. Sparidans greep in met diverse wissels. Vroeg in de set (7-4) voerde hij een dubbele wissel door met Kees Merkx en Owen Chun. Ook kwam Kevin Saar opnieuw in het veld, op de plek van Cas Abraham. Helaas werd de achterstand groter: 11-6. Bij 12-8 kwamen Luboš Bartůněk en Maksim Shkredau weer terug in het veld en werd het gat iets kleiner, waarop coach Lorenzo Tubertini zijn team naar de kant haalde. Hypo Tirol bouwde daarna de voorsprong weer uit en Sparidans riep zijn team voor het eerst deze set naar de kant bij een achterstand van 16-11. Orion Stars slaagde er richting het einde van de set niet meer in om terug te komen, en Hypo Tirol bereikte als eerste de big points bij 20-13. Bij 22-14 deed Sparidans nog een poging om zijn team terug in de wedstrijd te brengen, maar de achterstand was te groot. Orion Stars verloor ook de derde set, dit keer met 25-16.

Orion Stars heeft al vaker laten zien dat ze in een situatie als deze niet kansloos zijn om door te gaan. In de eerste ronde werd het uitduel ook met 3-0 verloren, maar wisten ze alsnog door te gaan in de CEV Champions League door, na een 3-1 winst, ook de Golden Set te winnen. Wordt het in Doetinchem wederom spannend en kan Orion Stars opnieuw een Golden Set uit de strijd slepen? Je kunt de wedstrijd live bijwonen! Koop je kaarten snel via onderstaande button!