Om 17:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Tallinn. Orion Stars neemt het in de voorronde van de CEV Champions League op tegen Selver x TalTech. De ploeg uit Estland staat voor het eerst op het Europese toneel. Orion Stars speelde al eerder Europese wedstrijden.

De ploeg uit Doetinchem weet in het begin van de eerste set een voorsprong op te bouwen tot 6-9. Ondanks knap verdedigend werk van Orion Stars, knokt Selver x TalTech zich terug in de wedstrijd tot 15-15. De rest van de set gaat gelijk op, met beide ploegen dicht bij elkaar. Bij een achterstand van 17-19 en later 19-23 haalt coach Dirk Sparidans zijn team naar de kant in een poging het tij te keren. Het eerste setpunt staat echter voor de ploeg uit Estland, die de set met een ace binnenhaalt. De eerste set wordt gewonnen met 25-20.

In de tweede set kent de opstelling van de Doetinchemmers geen wijzigingen. Selver x TalTech komt al snel op voorsprong. Bij een 10-5 achterstand maakt Sparidans gebruik van zijn wisselmogelijkheden en brengt een verandering aan op de diagonaalpositie. Orion komt er aanvallend niet aan te pas, en ook op andere posities wordt gewisseld. Zo worden beide passer/lopers vervangen en vindt er een wissel plaats op de spelverdeling. Selver x TalTech loopt richting het einde van de set ver uit en staat op setpoint bij 24-16. Orion weet zich knap terug te vechten tot 24-21, maar verliest de set uiteindelijk met 25-21.

Aan de kant van TalTech worden wederom geen wissels doorgevoerd. Bij Orion Stars blijven de meeste wissels uit de tweede set staan. Net als in de eerste set gaat het in de derde set lange tijd gelijk op. Selver x TalTech weet halverwege de set opnieuw een voorsprong van vier punten te pakken en bij 10-6 wisselt de coach van het team uit Doetinchem weer regelmatig. De basis uit de eerste set keert terug binnen de lijnen. Orion Stars knokt zich terug tot 13-13. De rest van de set blijft spannend, maar TalTech behoudt een kleine voorsprong tot het einde. De Estse club wint ook de derde set en beslist de wedstrijd met 25-21.

De return vindt plaats op woensdag 25 september om 20:00 uur in Doetinchem. Wil je hierbij zijn? Kaarten zijn te koop via onderstaande button.