Dinsdag gaat het EK Beachvolleybal van start in Arnhem, Apeldoorn en Den Haag! De indeling van de poulewedstrijden is al een tijdje bekend, zodat je kunt zien welke koppels in welke stad te bewonderen zijn. Maar hoe verloopt het toernooi na de poulefase?

Competitieformat 
Bij het EK Beachvolleybal doen per gender 32 koppels mee, verdeeld over acht poules van vier. Anders dan bij voorgaande edities spelen alle poulegenoten één keer tegen elkaar. Na de poulefase plaatsen de poulewinnaars zich direct voor de achtste finales. De nummers twee en drie strijden in de tussenronde, de 'round of 24', om de laatste acht plekken. Na de achtste finales volgen nog de kwartfinales, halve finales en de finales! 

In alle steden worden tussenrondes en achtste finales gespeeld. Als een koppel hun poulefase in Apeldoorn speelt, betekent dit ook dat ze de tussenronde en achtste finale daar zullen spelen. Let op: Katja Stam en Raïsa Schoon spelen hun eerste twee poulewedstrijden in Apeldoorn en sluiten de poulefase af in Arnhem. Als ze zich plaatsen voor de volgende ronde, zullen ze deze weer in Apeldoorn spelen. 

De kwartfinales worden in Arnhem en Den Haag afgewerkt. De halve finales en finales worden op zaterdag (vrouwen) en zondag (mannen) in Den Haag gespeeld. 
 
Het speelschema van de poulefase en een overzicht van alle sessies per stad, vind je op deze pagina. Zodra de speelschema's van de knock-outfases bekend zijn, delen we deze op onze website! 
 
Koop nu je tickets! 
Er zijn nog tickets beschikbaar voor het EK Beachvolleybal! Zien we jou volgende week in Arnhem, Apeldoorn of Den Haag? Alle informatie over het toernooi en de ticketverkoop vind je via de onderstaande button! 

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn