Steven van de Velde en Matthew Immers hebben zich geplaatst voor de halve finale van het EK Beachvolleybal. Het Nederlandse duo won de kwartfinale overtuigend van Tsjechië. Voor Leon Luini en Christiaan Varenhorst verliep de kwartfinale minder succesvol; zij grepen naast een ticket voor de halve finale.

Bij de mannen stonden vandaag de kwartfinales op het programma in Arnhem en Den Haag. In beide steden kwam een Nederlands koppel in actie: Leon Luini en Christiaan Varenhorst beten het spits af in Arnhem. Na vier overwinningen op rij, volgde vandaag een nederlaag in de kwartfinale tegen Letland. De ervaren Martins Plavins, bronzenmedaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, en de talentvolle 19-jarige blokkeerder Kristians Fokerots waren in twee sets te sterk voor het Nederlandse duo. De foutenlast aan Nederlandse zijde was simpel te hoog; ze maakten dertien fouten tegenover slechts twee aan Letse zijde. Dit leidde tot een overtuigende overwinning (15-21, 10-21) voor Letland en een vijfde plaats op dit EK voor Luini en Varenhorst.

Alle ogen waren gericht op Steven van de Velde en Matthew Immers, die in Den Haag de Nederlandse hoop levend moesten houden. Op het strand van Scheveningen stonden ze in de kwartfinale tegenover de Tsjechen Jakub Sepka en Jiri Sedlak. Het Tsjechische duo had weinig in te brengen. Van de Velde en Immers wonnen de eerste set overtuigend met 21-15 en waren in de tweede set zelfs nog dominanter, met 21-12. Daarmee houden ze als enige Nederlandse koppel zicht op een medaille. Morgen spelen ze de halve finale in Den Haag tegen het Letse duo Plavins/Fokerots. De andere halve finale gaat tussen het Duitse koppel Nils Ehlers en Clemens Wickler en de Italianen Samuele Cottafava en Paolo Nicolai.

Uitslagen
Luini/Varenhorst - Plavins/Fokerots 0 -2 (15-21, 10-21)
Sepka/Sedlak - Van de Velde/Immers 0-2 (15-21, 12-21)

Programma zondag 17 augustus

WedstrijdTijdTeams
Halve finale9.45 uurEhlers/Wickler (GER) - Cottafava/Nicolai (ITA)
Halve finale10.45 uurPlavins/Fokerots (LAT) - Van de Velde/Immers 
Troostfinale13.45 uurVerliezers halve finale
Finale15.00 uurWinnaars halve finale

Kom jij morgen naar Den Haag? Er zijn nog enkele tickets voor de finaledag van de mannen!

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn