Het is Steven van de Velde en Matthew Immers niet gelukt om een plek in de finale van het EK Beachvolleybal te bemachtigen. Ze verloren de halve finale met 2-0 (21-19, 21-19) van Letland. Om 13.45 uur strijden ze om het brons tegen het Italiaanse koppel Cottafava/Nicolai.

Van de Velde en Immers namen het in de halve finale op tegen Martins Plavins en Kristians Fokerots uit Letland, die gisteren verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van Leon Luini en Christiaan Varenhorst in de kwartfinale. Een ace voor Immers, gevolgd door een blok van Van de Velde gaf Nederland een 5-8 voorsprong in de openingsset, maar lang konden ze niet van dit voordeel genieten. Drie punten later stond Plavins/Fokerots weer naast ze, en na de technische time-out liepen de Letten uit naar 15-12. Van de Velde en Immers slaagden er niet meer in om het tij te keren en verloren de set met 21-19.

De tweede set verliep vergelijkbaar. Nederland begon sterk met een 1-4 voorsprong, maar zeven punten later was het voordeel alweer verdwenen. Toch wisten Van de Velde en Immers opnieuw een voorsprong te pakken, mede dankzij twee opeenvolgende fouten van Letland, waardoor het 11-16 werd. Maar wederom konden de Nederlanders dit niet vasthouden. Letland bleef kalm, creëerde drie matchpoints, en hoewel Nederland er twee wist weg te werken met een side-out en een ace, trok Letland na een time-out alsnog de winst naar zich toe: 21-19.

Strijd om brons tegen Italië
Dit betekent dat Van de Velde en Immers om 13.45 uur zullen strijden om het brons. In de troostfinale zullen ze het opnemen tegen Samuele Cottafava en Paolo Nicolai. Het Italiaanse koppel verloor de andere halve finale van de Duitsers Nils Ehlers en Clemens Wickler. Ze wisten de eerste set met 18-21 te winnen, maar zagen Duitsland terugkomen in de tweede set. De Italianen pakten nog een 3-6 voorsprong in de beslissende derde set, maar konden de winst niet uit het vuur slepen. Ehlers besliste met een killblock het duel met 16-14 in hun voordeel. De finale tussen Duitsland en Letland wordt om 15.00 uur gespeeld. 

Uitslagen
Ehlers/Wickler - Cottafava/Nicolai 2-1 (18-21, 21-17, 16-14)
Plavins/Fokerots - Van de Velde/Immers 2-0 (21-19, 21-19)

Programma & livestream

WedstrijdTijdTeams
Troostfinale13.45 uurVan de Velde/Immers - Cottafava/Nicola (ITA)
Finale15.00 uurPlavins/Fokerots (LAT) - Ehlers/Wickler (GER)

De medaillewedstrijden zijn uitverkocht. Heb je geen tickets kunnen bemachtigen? De wedstrijden worden live uitgezonden bij de NOS en Ziggo.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn