Op zaterdag 17 augustus vindt er een uniek evenement plaats in sporthal Hoenderdaal in Driebergen-Rijsenburg. Het Nederlands heren zitvolleybalteam speelt dan een demonstratiewedstrijd zitvolleybal tegen het Eredivisie volleybalteam van VC Limax uit Limburg.

De lange mannen van Limax, die tot de Nederlandse volleybaltop behoren, gaan ervaren hoe het is om zittend op de grond te volleyballen. Voor het Nederlands zitvolleybalteam, dat recent nog een zilveren medaille won op een groot internationaal toernooi, is het een mooie uitdaging om te laten zien hoe snel en spectaculair zitvolleybal is.

De wedstrijd begint om 13.00 uur en duurt tot ca. 14.00 uur. Aansluitend kan iedereen die dat wil deelnemen aan clinics zitvolleybal én staand volleybal. Toegang en deelname zijn gratis. 

Programma

13.00 – 14.00 uurDemonstratiewedstrijd zitvolleybal NL heren zitvolleybalteam – VC Limax
14.15 – 15.00 uurClinicronde 1: helft van de deelnemers zitvolleybal, andere helft staand volleybal
15.00 – 15.45 uurClinicronde 2: groepen wisselen van veld
15.45 – 16.30 uurGelegenheid voor oefenwedstrijdjes zitvolleybal en staand volleybal
16.30 uurEinde programma

Wie wil deelnemen aan de clinics kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar zitvolleybal@nevobo.nl

Over zitvolleybal
Zitvolleybal is een sport die in Nederland door iedereen gespeeld kan worden. Het is een paralympische sport, maar op landelijk niveau kan iedereen die dat wil zitvolleyballen. Het is ook een uitstekende sport voor oud-volleyballers en andere oud-sporters die door blessures hun sport niet meer kunnen beoefenen. Jong of oud, man of vrouw, mét of zonder beperking; iedereen is welkom. Want zitvolleybal is voor iedereen!

Foto: ParaVolley Europe

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn