Op dinsdag 11 juni wordt er in Sneek een bijzondere volleybalwedstrijd gespeeld. In Sporthal het Schuttersveld neemt landskampioen Friso Sneek het op tegen zitvolleybal landskampioen Fit Door Sport Sneek.

Dit seizoen hebben beide Eredivisionisten indrukwekkende prestaties neergezet, waarbij de dames van Friso Sneek voor de tweede opeenvolgende keer landskampioen werden, terwijl FDS Sneek zowel de nationale titel als de beker in de wacht sleepte. Er is goed contact tussen de twee ploegen. Hong Zhao, bondscoach van de TeamNL zitvolleybal dames, is trainster en speelster bij FDS en is tevens assistent-trainster bij Friso Sneek.

Het initiatief voor deze wedstrijd vloeide voort uit een gezamenlijke huldiging door Bauke Dam, wethouder Sport van de gemeente Sudwest Fryslan. Tijdens een feestelijke rondvaart en een ceremonie bij de Sneker Waterpoort op 11 mei werd het idee geboren om een zitvolleybalwedstrijd te organiseren. Ter voorbereiding op het duel volgde het damesteam van Friso Sneek een zitvolleybaltraining onder leiding van Zhao. Daarnaast staan er gesprekken op de agenda tussen de zitvolleyballers, VC Sneek en de gemeente om toekomstige samenwerkingen te bespreken. 

De wedstrijd begint om 20.00 uur in Sporthal het Schuttersveld en is gratis toegankelijk voor publiek.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn