Zaterdagavond 28 september werden er drie duels gespeeld in de Betcity Eredivisie Mannen.
In alle wedstrijden ging de uitspelende ploeg er met de winst vandoor.

Nova Tech Lycurgus verslaat Draisma Dynamo in Apeldoorn
Draisma Dynamo begon sterk en won de eerste set met 25-19, mede dankzij het sterke aanvallende spel van Sjors Tijhuis. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en nam Lycurgus het initiatief over, wat resulteerde in een overtuigende winst met 17-25. De derde set was een nek-aan-nekrace, waarbij beide teams om de voorsprong streden. Lange tijd leek Dynamo de winst naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk trok Lycurgus aan het langste eind en won de set met 25-27. Het verzet van Dynamo leek gebroken in de vierde set. Lycurgus bouwde een vroege voorsprong op, mede dankzij de indrukwekkende killblocks van Robin Boekhoudt en slimme aanvallen van Vicente Parraguirre. Ondanks een comeback van Dynamo, wist Lycurgus de set te winnen met 21-25. Stijn van Schie was de topscorer voor Lycurgus met 19 punten, terwijl Sjors Tijhuis 12 punten scoorde voor Dynamo.

Sliedrecht Sport doet zichzelf tekort tegen Orion Stars
Orion Stars gaf een aantal vaste basisspelers rust na de Champions League-wedstrijd van afgelopen woensdag. Desondanks begon Orion sterk aan de wedstrijd en won de eerste set overtuigend met 17-25, waarbij ze Sliedrecht op alle vlakken aftroefden. In de tweede set herpakte Sliedrecht zich uitstekend en won deze set nipt met 27-25, in een razend spannende eindfase. Sliedrecht schoot uit de startblokken in de derde set en pakte een voorsprong van 3 punten. Maar aan het einde van de set gaven beide teams elkaar geen strobreed toe, met lange rally’s en wisselende voorsprongen tot gevolg. Uiteindelijk trok Orion aan het langste eind en won de set met 24-26, onder aanvoering van een sterk serverende Tom Koops. In de vierde set kon Sliedrecht zich niet meer oprichten en kon Orion uitlopen naar een comfortabele voorsprong. Orion won de vierde set met 16-25 en daarmee de wedstrijd. Topscorer bij Orion Stars werd Kevin Saar (16), terwijl Youri Ebbelaar de topscorer was aan de kant van Sliedrecht Sport.

Simplex SSS zet goede lijn voort tegen Scherp in Packaging ZVH
In een eerste set die lang gelijk opging, maakte het aantal fouten aan de kant van ZVH het verschil. Aanvallend maakten ze meer punten in set 1 dan SSS, maar de foutenlast deed ze de das om. SSS profiteerde hier maximaal van en pakte de eerste set met 21-25. In de tweede set pakte ZVH een vroege voorsprong van 3 punten, maar SSS kwam snel terug tot 5-5. Bij 9-12 in het voordeel van Simplex SSS nam ZVH een time-out, maar die had weinig effect. Onder luide aanmoediging van de Green Army liep SSS uit naar een ruime voorsprong, mede dankzij de aanvallen van Stijn de Ruiter en de blokkeringen van Ludrich Inocente. SSS won de set overtuigend met 18-25. De derde set begon sterk voor SSS, maar ZVH gaf niet op en knokte zichzelf langszij na een goede servicereeks van Nikita Artamonov. In een spannende slotfase met kansen voor beide partijen trok SSS aan het langste eind en won de set met 31-29, en daarmee de wedstrijd met 0-3. Stijn de Ruiter was de topscorer voor SSS met 14 punten, terwijl Benjamin Parkinson 10 punten scoorde voor ZVH.

Uitslagen
Draisma Dynamo - Nova Tech Lycurgus: 1-3 (25-19, 17-25, 25-27, 21-25)
Sliedrecht Sport - Orion Stars  1-3 (17-25, 27-25, 25-27, 21-25)
Scherp in Packaging ZVH - Simplex SSS 0-3 (21-25, 18-25, 29-31)

Zondag 29-9 om 16:30 spelen Numidia VC Limax en PDK Huizen het laatste duel van dit competitie weekend. Ook dit duel kan je live bijwonen, of volgen via de livestreams te vinden op volleybal.nl.