In Martiniplaza in Groningen speelden de Nederlandse U22 mannen vanavond hun openingswedstrijd van het EKU22. Hongarije was daarin de tegenstander. De wedstrijd ontaardde in een zenuwslopende thriller waarin Nederland uiteindelijk na vijf sets de overwinning behaalde.

De eerste set begon met veel spanning en beide teams hielden elkaar in evenwicht. Nederland kreeg zelfs een setpoint, maar slaagde er niet in dit te verzilveren. Hongarije bleef koel en wist met 27-25 de set binnen te slepen.

Nederland herpakte zich echter snel. In de tweede set liep de ploeg van bondscoach Guido Görtzen vanaf het tiende punt uit op Hongarije. Met sterk spel en een solide verdediging werd de set met 25-16 overtuigend gewonnen. Ook in de derde set herhaalde dit scenario zich. Nederland nam na het tiende punt wederom afstand en domineerde met 25-15.

Hongarije gaf zich echter niet zomaar gewonnen. In de vierde set namen de Hongaren meteen het initiatief en bouwden een voorsprong op die Nederland niet meer kon overbruggen. Ondanks verwoede pogingen moest Nederland de set met 25-17 aan Hongarije laten, waardoor een beslissende vijfde set nodig was.

De vijfde set was een zenuwslopende strijd. Beide teams gaven niets cadeau en het scoreverloop was continu gelijk opgaand. Nederland kreeg meerdere matchpoints, maar pas in vierde instantie wisten ze het beslissende punt te maken. Met 19-17 was de winst uiteindelijk voor Oranje.

De Nederlandse ploeg heeft met deze overwinning een goede start gemaakt op het EK U22. De veerkracht en vastberadenheid waarmee ze de wedstrijd wisten te winnen, belooft veel goeds voor de rest van het toernooi. De volgende wedstrijd wacht later deze week, waarin Nederland hoopt deze lijn voort te zetten. Morgenavond om 19.30 uur is Spanje de volgende tegenstander.

Nederland - Hongarije: 3-2 (25-27, 25-16, 25-15, 17-25, 19-17).