De U22 mannen hebben hun ongeslagen status op het Europees Kampioenschap niet kunnen handhaven. In een spannende laatste poulewedstrijd tegen Polen trok Oranje aan het kortste eind: 0-3 (25-27, 19-25, 25-27). Ondanks de nederlaag gaan beide teams door naar het finaleweekend in Apeldoorn.

In een goedgevulde Martinplazabegonnen Nederland en Polen aan de wedstrijd, wetende dat beide ploegen tot dusver ongeslagen waren. Op die manier waren beide ploegen eveneens al zeker van deelname aan het finaleweekend. De eerste set was een ware titanenstrijd. Tot 10-10 bleven de ploegen in elkaars spoor, maar daarna wist Polen een klein gaatje te slaan. Bij een stand van 17-20 leek Polen op weg naar setwinst. Nederland werkte echter knap drie setpoints weg en bracht de stand naar 24-24. Uiteindelijk bleek Polen toch net iets sterker en pakte de set met 25-27.

De tweede set vertoonde veel gelijkenissen met de eerste. Opnieuw gingen beide teams lange tijd gelijk op. Polen nam vervolgens een voorsprong en bouwde deze langzaam uit. De Poolse ploeg liet geen steken vallen en won de set met 19-25.

Nederland toonde in de derde set veerkracht. Hoewel Polen lange tijd het numerieke voordeel had, vocht Oranje zich bij 16-16 terug in de wedstrijd. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten toen Nederland het momentum in handen kreeg. Bij 23-23 leek de set alsnog te kantelen. Een punt later bezorgde Thomas Sleurink Nederland het eerste setpoint. Polen gaf zich echter niet gewonnen en kwam op matchpoint. Na een spannende slotfase was het bij 25-27 bij Polen dat de set en de wedstrijd binnenhaalden met 25-27.

Met deze nederlaag eindigt Nederland als tweede in de poule, maar plaatst zich desondanks voor het finaleweekend in Apeldoorn. Thomas Sleurink was met 15 punten topscorer bij Nederland.

In de halve finale treft Nederland de leeftijdsgenoten uit Frankrijk, terwijl Polen het opneemt tegen Italië. De wedstrijd van Nederland begint om 18.00 uur. Bestel hier je tickets en mis niks! 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn