De U22 mannen van bondscoach Guido Görtzen zijn er niet in geslaagd de finale van het Europees Kampioenschap te bereiken. In de halve finale in Omnisport in Apeldoorn bleken de leeftijdsgenoten uit Frankrijk te sterk. De Fransen wonnen met 3-0 in sets (25-18, 25-20, 25-23) en daarmee rest de strijd om het brons.

In de eerste set ging het tot 8-8 gelijk op, maar daarna sloegen de Fransen een gat van vier punten. Het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach Guido Görtzen, kwam er niet meer aan te pas en zag het verschil verder oplopen naar vijf punten. Bij het ingaan van de big points hadden de Fransen zelfs een marge van zeven punten te pakken. Nederland kon geen vuist meer maken en moest bij het tweede setpoint de set laten aan Frankrijk: 25-18.

Ook in de tweede set nam Frankrijk al snel de leiding met een vroege 3-0 voorsprong. Nederland vocht zich terug naar 4-4, maar Frankrijk herpakte zich en bouwde opnieuw een voorsprong op. Bij 17-13 leek de set weer beslist, maar Nederland toonde veerkracht en kwam terug tot 17-18. In de slotfase was het echter opnieuw Frankrijk dat het momentum had en de set binnensleepte.

In de derde set begon Nederland sterk en had aanvankelijk de leiding. Vanaf 7-7 ging het gelijk op en tot 20-20 was het een ware strijd om ieder punt. Frankrijk wist op dit cruciale moment twee punten op rij te maken, wat uiteindelijk de doorslag gaf. Nederland kwam nog terug tot 22-23, maar kon niet voorkomen dat Frankrijk de derde set won en daarmee de wedstrijd besliste.

Eerder op de dag had Italië met 3-1 van Polen gewonnen, waardoor zij de andere finalist zijn. Nederland neemt het morgenmiddag in de strijd om het brons op tegen Polen. Van die ploeg verloor Nederland in de poulefase in Martiniplaza in Groningen met 3-0. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Om 18.00 uur gaan Italië en Frankrijk uitmaken wie zich tot Europees kampioen kroont.

Frankrijk - Nederland: 3-0 (25-18, 25-20, 25-23)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn