Vandaag staan in Miami Beach de finales van Queen & King of the Court op het programma, met nog drie Nederlanders in de race voor de titel. Robert Meeuwsen en Yorick de Groot gaan samen voor goud, en ook Mees Sengers mikt - met zijn Amerikaanse partner Tim Brewster - op de titel.

Mees Sengers en Tim Brewster hebben op indrukwekkende wijze een plek in de finale weten te bemachtigen. Nadat ze zich via de kwalificaties al verzekerden van deelname aan het hoofdtoernooi, wisten ze vervolgens ook een van de twee directe finaleplaatsen te veroveren. In de halve finale, bestaande uit drie rondes, viel in de eerste twee rondes telkens het team met de minste punten af. De winnaar van de derde ronde verzekerde zich direct van een finaleplek. Sengers en Brewster eindigden de eerste ronde nog als derde, maar waren in de tweede en derde ronde het sterkste koppel. Met een nipte voorsprong van één punt op hun concurrenten stelden ze in de beslissende ronde hun finaleticket veilig.

Mees Sengers Tim Brewster KOTC Miami Beach PWA

Tim Brewster en Mees Sengers

Sterk optreden Meeuwsen/De Groot
Eerder op de dag verzekerden Robert Meeuwsen en Yorick de Groot zich al van een finaleplek door overtuigend de winst te pakken in halve finale A. Na een wat trage start met een vierde plek in de eerste ronde, kwam het duo snel op stoom. In de tweede ronde domineerden ze met 13 punten, gevolgd door een overtuigende overwinning (11 punten) in de derde ronde, waarmee ze hun tegenstanders ver achter zich lieten. 

Brouwer en Biakoloz stranden in play-offs
Voor Alexander Brouwer verliep het toernooi minder voorspoedig. Oorspronkelijk zou hij samenspelen met de Amerikaanse beachvolleyballegende Phil Dalhausser, maar die moest zich vanwege een blessure terugtrekken. Brouwer werd gekoppeld aan de Brit Frederick Bialokoz, die recent nog zilver won in Utrecht. Het Nederlands-Britse duo kon echter geen vuist maken in halve finale B en moest als eerste het veld verlaten. In de play-offs kregen ze nog een laatste kans om zich te herpakken, maar met een derde plek in deze beslissende ronde kwam hun toernooi ten einde.

Volg de finale
De resterende drie finaleplaatsen worden vandaag vergeven in een laatste halve finale, waarin Cook/Caldwell, Kwekel/Urrutia, Schalk/Lucena, Smith/Webber en Bello/Bello het tegen elkaar opnemen. Na deze speelronde wordt de finale gespeeld, die om 23.30 uur Nederlandse tijd begint. De finale is live te volgen via een betaalde stream op watch.kingofthecourt.com

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn