Aankomend weekend komt de BetCity Queen & King of the Court National Series naar Tilburg. Na het internationale beachhandbaltoernooi Camelot op het beachveld in Tilburg, nemen nu de top beachvolleyballers van Nederland het zand over. Op zaterdag en zondag strijden zij in een spectaculaire afvalrace tegen de klok om de felbegeerde kroon.

Het kloppende hart van het evenement is het officiële wedstrijdveld in het Spoorpark bij Beach Tilburg. Hier komen zowel Nederlandse topspelers als veelbelovende talenten strijden om de overwinning. Buiten het wedstrijdveld vind je een bruisende festivallocatie met een relaxte sfeer en allerlei activiteiten. De wedstrijden beginnen dagelijks om 10.00 uur, met de finale om 17.30 uur. Het gehele toernooi is gratis te bezoeken en toegankelijk voor iedereen. Kom en ervaar de perfecte mix van topsport en ontspanning!

Op zaterdag beginnen 15 mannenteams met de poulefase van het toernooi. Uit elke poule gaan drie teams door naar de halve finale, waarvan vijf teams zich vervolgens kwalificeren voor de finale. Vorig jaar won Mart van Werkhoven de strijd in Tilburg samen met Thijs Nijeboer. Dit weekend gaat Van Werkhoven opnieuw voor de winst, dit keer met Cain van Hal. Andere herenteams die in actie komen zijn onder andere Niels Lipke/Mees Sengers, Ferdy van Dijk/Lennaert Hogenhout, Jure Jozič/Alberto Moro en de 'kings' van afgelopen weekend: Tom Sonneville en Bram van der Wel.

Zondag is het de beurt aan de 15 damesteams. Deelnemende duo’s zijn onder andere Serena van der Made/Rianne Stok, Lavinia Maiorano/Leanne van Vegten, Marly Bak/Björna Gras en Meike van Essen/Anique Tavenier. Veel van deze duo's wisten afgelopen weekend op het Queen of the Court toernooi in Zutphen door te stomen tot de finale. 

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn