De TeamNL Zitvolleybaldames nemen dit weekend deel aan de Silver Nations League in de Tsjechische hoofdstad Praag. Van 4 t/m 6 oktober nemen ze het daar op tegen: Tsjechië, Kroatië, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Drie speeldagen
De ploeg van bondscoach Hong Zhao begint de Silver Nations League op vrijdag 4 oktober. Tijdens lunchtijd is gastland Tsjechië de eerste tegenstander. De Tsjechische dames maken hun debuut op in de Silver Nations League. Vier uur later wacht de tweede wedstrijd tegen Frankrijk. De Franse dames nemen afgelopen zomer deel aan de Paralympische Spelen, georganiseerd in ‘hun’ Parijs. Frankrijk eindigde tijdens de vorige editie van de Silver Nations League (in 2023) in Nottingham met een bronzen medaille om de nek, in 2022 eindigde Frankrijk als vijfde.

Zaterdag
Op zaterdag staan opnieuw twee wedstrijden op het programma. Rond het middaguur neemt Nederland het op tegen Kroatië. Nederland en Kroatië troffen elkaar ook tijdens de Silver Nations League van 2022 in Bosnië & Herzegovina. In een ware thriller was het uiteindelijk aanvoerder Renske den Haan die Nederland in de vijfde set het vijfde matchpoint bezorgde waarna een fout aan Kroatische kant voor het einde van de wedstrijd zorgde. Op die manier stelde Nederland het zilver veilig en ging het brons naar Kroatië. Nederland sluit zaterdagavond af tegen Groot-Brittannië, dat land eindigde als tweede tijdens de Silvers Nations League in 2023.

Zondag
Tijdens de derde en laatste speeldag van de Silver Nations League worden de prijzen verdeeld. Om 10.00 uur staat de kleine finale op het programma. Twee uur later is het tijd voor de finale.

Wedstrijdprogramma 

DatumTijdstipWedstrijdUitslag
Vrijdag 4 oktober12.00 uurNederland - Tsjechië 
Vrijdag 4 oktober16.00 uurNederland - Frankrijk 
Zaterdag 5 oktober14.00 uurNederland - Kroatië 
Zaterdag 5 oktober18.00 uurNederland - Groot-Brittannië 
Zondag 6 oktober10.00 uurTroostfinale 
Zondag 6 oktober12.00 uurFinale 

Internationale ervaring
De laatste keer dat de TeamNL Zitvolleybaldames actief waren op een internationaal toernooi was tijdens het Dutch Tournament afgelopen juli in eigen land. Dat toernooi werd afgesloten met een zevende plek. Vorig jaar november nam Nederland deel aan de World Cup in Caïro. Bij dat toernooi eindigde de TeamNL Zitvolleybaldames op de negende plek. Het vaker deelnemen aan internationale toernooien is een sterke wens van de TeamNL Zitvolleybaldames.

Selectie

NoNaamPositie
2Renske den Haan (c)Aanvaller
3Gwen SpilAanvaller
4Roos BroersSpelverdeler
5Evi GrönigerSpelverdeler
6Marit HolleederAanvaller
7Kiki FrensenAanvaller
8Sanne DubbelinkAanvaller
9Emma Duiveman-McEwanAanvaller
10Wietske van Halteren-TerpstraSpelverdeler
11Sanne WestenbergAanvaller

Begeleidingsteam

VoornaamAchternaamFunctie
HongZhaoBondscoach
JoRullensAssistent-coach
Chantalvan WamelTeammanager
SharonOlsmanVideoscout
MyrtheMeereFysiotherapeut

Informatie & livestream
Resultaten en overige informatie over de Silver Nations League is te vinden via de toernooiwebsite. Informatie over de livestream zal hier worden gedeeld.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn