De TeamNL Volleybaldames hebben ook hun laatste testcase voor de Olympische Spelen winnend afgesloten. Op een oranjegekleurde Sportcampus Zuiderpark werden tegen Zwitserland alle vier de sets overtuigend gewonnen.

Startopstelling 1e en 2de set
Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Nika Daalderop en Jolien Knollema (passer/lopers), Indy Baijens en Juliet Lohuis (middens) en Florien Reesink (libero).

Eerste set 
In de beginfase van de openingsset geven de TeamNL Volleybaldames en Zwitserland elkaar weinig toe. In het opvolgende deel van de set zijn het de Zwitserse dames die voorzichtig afstand nemen. Bij 9-13 grijpt bondscoach Felix Koslowski naar een time-out. Aan de hand van Celeste Plak en Juliet Lohuis weet Nederland weer aansluiting te vinden. Bij 15-15 komt Marrit Jasper in de ploeg. Op haar service slaat Nederland een gat van twee punten. Via Juliet Lohuis is Nederland het eerste bij de twintig punten. In de eindfase van de set zorgen twee uitgeslagen ballen aan de kant van Zwitserland voor het einde van de set.

Tweede set
De tweede set start Nederland in dezelfde formatie als in de openingsset. In tegenstelling tot de eerste set, trekt Nederland direct het initiatief naar zich toe. Door een onvervalst staaltje Plak Power lopen de TeamNL Volleybaldames uit naar een 7-2 voorsprong. Nederland is goed bij de les, zowel aanvallend als blokkerend. Op de service van Indy Baijens slaat Nederland zichzelf in de twintig punten. Zwitserland heeft er dan pas zes verzameld. In het laatste deel van de set weet Zwitserland nog op tien punten te komen. Jolien Knollema slaat Nederland naar veertien setpoints. Het tweede setpoint wordt door Nika Daalderoop binnengeslagen.

Startopstelling 3de en 4de set
Sarah van Aalen (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Marrit Jasper en Nova Marring (passer/lopers), Eline Timmerman en Indy Baijens (middens) en Florien Reesink (libero).

Derde set
Op de service van Sarah van Aalen loopt Nederland uit naar een 4-0 voorsprong. Die voorsprong lijkt een voorbode voor het verdere verloop van de set. Op de service van Eline Timmerman loopt het verschil – onder meer via een ace – zelfs op naar acht punten (10-2). Via een blok slaat Nederland zich in de twintig punten. Zwitserland heeft op dat moment pas vier punten bij elkaar geslagen. In het slotdeel van de set weet Zwitserland nog een aantal punten bij elkaar te slaan, maar bij 24-11 zorgt een uitslagen Zwitserse bal voor het einde van de set.

Vierde set
Net als gisteren in Apeldoorn werden ook de fans in Den Haag op een extra set getrakteerd. In de vierde stonden dezelfde namen aan de start als in set 3. Zwitserland biedt in de vierde set meer weerstand. Wanneer Nederland via Marrit Jasper op tien punten komt, staat Zwitserland op zes. Kort daarop nadert Zwitserland bij 11-10 tot een punt. Daarna stelt Nederland weer orde op zaken. Indy Baijens slaat Nederland op twintig punten. Via een ace van Nova Marring komt Nederland op 24-14. Uiteindelijk bezorgt Indy Baijens Nederland de vierde set.

Nederland – Zwitserland: 4-0 (25-22, 25-11, 25-11, 25-16)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn