Nog acht dagen tot de Olympische Spelen. De Oranjekoorts stijgt. Ook bij onze TeamNL Volleybaldames. Zij zetten op Papendal momenteel de laatste puntjes op de ‘i’. Vorige week werd in de Verenigde Staten aan de olympische vorm gewerkt. Op de Volleyball Cup nam de ploeg het driemaal op tegen Team USA.

The Walter Pyramid
In Long Beach namen de TeamNL Volleybaldames het in de strijd om de USA Volleyball Cup op tegen de regerend olympisch kampioen. Plaats van handeling was The Walter Pyramid, een sporthal in de vorm van – de naam zegt het al – een piramide. Het is een van de slechts vier piramideachtige gebouwen in de Verenigde Staten, de andere zijn de Summum Pyramid in Salt Lake City, Luxor Las Vegas in Las Vegas, Nevada, en de Memphis Pyramid in Memphis. The Walter Pyramid staat op de campus van Long Beach State University in Californië.

Onderlinge ontmoetingen
Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) versloeg de Verenigde Staten de TeamNL Volleybaldames in de strijd om een bronzen medaille. Twee jaar later nam Nederland revanche. In de derde ronde van het WK 2018 in Japan zorgde Nederland ervoor dat een streep kon door de medaillekansen van de Verenigde Staten. De laatste keer dat Nederland en de Verenigde Staten tegenover elkaar stonden was tijdens de afgelopen Volleyball Nations League (VNL). In het Japanse Fukuoka stond Team USA geen set af.

USA Volleyball Cup
In Long Beach werden  - onder de noemer USA Volleyball Cup – drie oefeninterlands gespeeld. Op 10 juli eindigde de eerste wedstrijd in een vijfsetter. Om en om werd een set gepakt. In de eindfase van de beslissende vijfde set was het echter de Verenigde Staten dat aan het langste eind trok. Twee dagen later stonden de ploegen opnieuw tegenover elkaar. Dit keer eindigde de wedstrijd in een 0-3 overwinning voor de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd ook nog een vierde set gespeeld. Deze set was eveneens een prooi voor de organisatoren. Na opnieuw een rustdag eindigde de derde en laatste wedstrijd ook in een 0-3 overwinningen voor Team USA. Ook in de laatste wedstrijd werd een extra set toegevoegd. In die set hadden de TeamNL Volleybaldames het betere van het spel. Op die manier werd de USA Volleyball Cup positief afgesloten.

Uitslagen

Woensdag 10 juliNederland - Verenigde Staten2-3 (25-22, 20-25, 25-22, 10-25, 12-15)
Vrijdag 12 juliNederland - Verenigde Staten0-4 (21-25, 20-25, 13-25, 23-25)
Zondag 14 juli Nederland - Verenigde Staten1-3 (26-28, 18-25, 17-25, 25-22)

Uitzwaaiwedstrijden
Dit weekend staan de laatste voorbereidingen op het programma. Op zaterdag en zondag wordt een uitzwaaiwedstrijd gespeeld. Beide dagen is Zwitserland de tegenstander. Op zaterdag is Apeldoorn de plaats van handeling. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal door het Omnisport. Op zondag is Sportcampus Zuiderpark het decor. Ook die wedstrijd start om 15.00 uur. Voor beide wedstrijden zijn nog tickets beschikbaar. Volgende week woensdag reist de ploeg af naar Parijs. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn