Dit weekend spelen de TeamNL Volleybaldames een tweetal uitzwaaiwedstrijden tegen Zwitserland. De wedstrijden vormen de laatste voorbereiding in aanloop naar de Olympische Spelen. Woensdag vertrekt de ploeg richting Parijs.

Apeldoorn en Den Haag
Om zoveel mogelijk fans de mogelijkheid te geven de TeamNL Volleybaldames uit te zwaaien zullen de wedstrijden dit weekend op twee locaties worden gespeeld. Vandaag (zaterdag) is Omnisport de plaats van handeling. Morgen zal Sportcampus Zuiderpark – de thuishaven van onze beachteams – als decor dienen. Bij beide wedstrijden klinkt het eerste fluitsignaal om 15.00 uur.

Zwitserland
De Zwitserse dames staan op plek 45 van de FIVB-wereldranglijst. De laatste keer dat de TeamNL Volleybaldames en Zwitserland elkaar troffen was op het Europees Kampioenschap in 2023. In de Round of 16 (achtste finale) was de ploeg van bondscoach Felix Koslowski in drie set te sterk. Nederland eindigde dat EK met een bronzen medaille om de nek.

Livestream
Voor iedereen die geen kaartje heeft weten te bemachtigen of niet in staat is om dit weekend af te reizen naar Apeldoorn of Den Haag is er een uitkomst, de livestream. Op zaterdag kijk je de wedstrijd hier. Op zondag zal de wedstrijd via de stream van het Algemeen Dagblad te zien zijn.

Afscheid oud-internationals
In Apeldoorn zal – tussen de tweede en derde set – afscheid worden genomen van een viertal oud-internationals. Maret Grothues (392 interlands), Robin de Kruijf (347 interlands), Myrthe Schoot (378 interlands) en Yvon Beliën (261 interlands) zullen in het zonnetje worden gezet.

Olympische Spelen
Het olympische volleybaltoernooi staat van 27 juli t/m 11 augustus op het programma. De TeamNL Volleybaldames spelen hun eerste wedstrijd op maandag 29 juli. Turkije is die dag om 09.00 uur de eerste tegenstanders van Nederland. Drie dagen later nemen de TeamNL Volleybaldames het op tegen Italië. Bij die wedstrijd zal het eerste fluitsignaal om 17.00 uur door South Paris Arena 1 schallen. Weer twee dagen later sluit Nederland de groepsfase af tegen de Dominicaanse Republiek. Net als de openingswedstrijd staat ook dit affiche om 09.00 uur op de rol.

Speelschema

DatumTijdstipWedstrijd
Maandag 29 juliNederland - Turkije09.00 uur
Donderdag 1 augustusNederland - Italië17.00 uur
Zaterdag 3 augustusNederland - Dominicaanse Republiek09.00 uur

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn