De TeamNL Volleybaldames hebben hun laatste poulewedstrijd in de VNL winnend afgesloten. Tegen Zuid-Korea had Nederland aan een set genoeg om plaatsing voor Parijs 2024 af te dwingen. In een wedstrijd die nooit spannend werd wonnen de TeamNL Volleybaldames overtuigend met 3-0.

Zuid-Korea
Op de 36ste plaats op van de wereldranglijst treffen we Zuid-Korea. In de eerste speelweek wist Zuid-Korea in vier wedstrijden slechts een set te pakken (tegen Thailand). In de tweede speelweek waren de Zuid-Koreaanse dames dicht bij een overwinning op Bulgarije. In de overige wedstrijden werd geen set gepakt. In Fukuoka verloor Zuid-Korea zonder een set te winnen van Japen en Italië. Tussendoor werd Frankrijk in vijf sets verslagen. De laatste jaren is Zuid-Korea een prooi voor de Nederland. De laatste ontmoeting met Zuid-Korea – VNL 2022 – werd door Nederland gewonnen.

Startopstelling
Sarah van Aalen (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Marrit Jasper en Jolien Knollema (passer/lopers), Indy Baijens en Juliet Lohuis  (middens) en Florien Reesink (libero).

Eerste set
Tegen Zuid-Korea hadden de TeamNL Volleybaldames aan een set genoeg om plaatsing voor de Olympische Spelen van Parijs af te dwingen. Met een aantal wijzigingen in de startopstelling begon Nederland prima aan de wedstrijd. Vanaf de start nemen de TeamNL Volleybaldames de leiding. Wanneer Marrit Jasper aan het serveren is, bedraagt het verschil vier punten (11-7). Als het verschil bij 15-11 opnieuw is opgelopen naar vier in het voordeel van Nederland, volgt een Zuid-Koreaanse time-out. Bij 19-18 nadert Zuid-Korea tot een punt. Het noopt bondscoach Felix Koslowski tot zijn eerste time-out. Niet lang daarna slaat Celeste Plak Nederland op twintig punten. In de eindfase van de set houdt Nederland het hoofd koel. Via een Koreaanse servefout komt Nederland bij 24-21 op setpoint. Via een sterk blok van Marrit wordt het olympische ticket daadwerkelijk veiliggesteld.

Tweede set
In de tweede set maken Kirsten Knip, Nika Daalderop en Anne Buijs maken hun opwachting. Via onder meer twee aces (Van Aalen en Jasper) loopt Nederland al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Er volgt een Koreaanse time-out. na opnieuw een ace – ditmaal van Celeste Plak – volgt bij 9-3 wederom een Koreaanse time-out. De TeamNL Volleybaldames spelen frank en vrij. Er is geen houden aan voor Zuid-Korea dat op alle fronten wordt afgetroefd. Via Juliet Lohuis komt Nederland op twintig punten. Zuid-Korea heeft dan pas acht punten verzameld. In de slotfase van de set zijn er speelminuten voor Britt Bongaerts en Elles Dambrink. Nika Daalderop slaat Nederland bij 23-11 via een ace op setpoint. Via een sterk blok gaat de set naar Nederland.

Derde set
Aan het begin van de derde set lijkt Nederland opnieuw snel afstand te nemen. Na een 3-0 voorsprong komt Zuid-Korea bij 4-3 echter nog in de buurt. Als Nederland zichzelf in de dubbele cijfers slaat, is het verschil opgelopen naar vier punten in het voordeel van Nederland (10-6). Ook in de derde set komt Nederland niet in de problemen. Bij 16-13 doet Zuid-Korea nog een poging zich in de wedstrijd te melden. Vlak voor de big points neemt Zuid-Korea bij 19-13 nog een time-out. Zuid-Korea geeft in de derde set weliswaar beter partij, maar kan niet voorkomen dat Juliet Lohuis Nederland bij 24-17 op matchpoint slaat. Via een uitgeslagen bal van Zuid-Korea gaat de wedstrijd in een uur en dertien minuten naar de TeamNL Volleybaldames.

Juliet Lohuis en Anne Buijs (beiden negen punten) waren topscorer aan de kant van Nederland.

Nederland – Zuid-Korea: 3-0 (25-21, 25-11, 25-17)