In voorbereiding op het Europees kampioenschap spelen de TeamNL Lange Mannen twee uitzwaaiwedstrijden tegen België. Op dinsdag 22 augustus (Den Haag) en woensdag 23 augustus (Den Bosch) kun je ze komen aanmoedigen.

De wedstrijden zijn de laatste voorbereiding op het Europees kampioenschap dat voor de Lange Mannen op 31 augustus begint. In de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje speelt de ploeg van bondscoach Roberto Piazza tegen: Montenegro, Polen, Tsjechië, Denemarken en Noord-Macedonië.

Ook België neemt deel aan het aanstaande EK. De Belgische ploeg treft in de poulefase: Italië, Servië, Duitsland, Estland en Zwitserland.

De Belgische heren staan momenteel 23ste op de wereldranglijst. Tijdens het laatste EK (2021) sneuvelde België in de groepsfase. De laatste keer dat de Belgen deelnamen aan een WK was in 2018. Tijdens dat WK – in Italië en Bulgarije – eindigde België op de tiende plaats.

Nederland en België troffen elkaar voor het laatst tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in augustus 2019. In Ahoy won Nederland met 3-0. Tijdens de poulefase van het EK van 2017 was België in Katowice Nederland de baas: 3-0.

Tussendoor troffen beide landen elkaar tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Barneveld. Die wedstrijd won België na vijf sets.

Zowel in Den Haag als in Den Bosch klinkt het eerste fluitsignaal om 19.30 uur.

Tickets voor de wedstrijd in Den Haag kunnen hier worden besteld.
Tickets voor de wedstrijd in Den Bosch kunnen hier worden besteld.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn