Friso Sneek en Apollo 8 openen op zondag 29 september het Eredivisie Dames-seizoen met de strijd om de Supercup. Om 16.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Sneek, waar de landskampioen en bekerwinnaar van vorig jaar strijden om de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Vorig jaar begon Friso Sneek het seizoen sterk met winst in de Supercup, maar de ambities op een tweede prijs werden al vroegtijdig de kop ingedrukt. In de achtste finale van het bekertoernooi bleek De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht te sterk en kwam er een abrupt einde aan het bekeravontuur van de Friese club. Apollo 8 greep vervolgens haar kans en veroverde op tweede paasdag voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Nationale Beker. Toch was het uiteindelijk Friso Sneek dat het seizoen glorieus afsloot. Voor het tweede jaar op rij en de twaalfde keer in de historie kroonden de Friezinnen zich tot landskampioen.

Friso Sneek
Bij regerend landskampioen Friso Sneek zien we dit seizoen veel vertrouwde gezichten op het veld. Bijna alle spelers van vorig jaar keren terug, met uitzondering van twee krachten. Passer-loper Pleun van der Pijl en diagonaalspeelster Rosa Entius kozen voor een avontuur in het buitenland. Trainer Erik Reitsma heeft echter een veelbelovende versterking aangetrokken: jeugdinternational Maaike Heilig. Deze talentvolle speelster van Jong Oranje maakt de sprong van de Topdivisie naar de Eredivisie en voegt zich dit seizoen bij de selectie van Sneek.

Apollo 8
Apollo 8 heeft eveneens veel terugkerende spelers, maar er zijn ook een aantal nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Na het vertrek van libero Pippa Molenaar en passer-loper Jette Kuipers, heeft de ploeg zich versterkt met twee talenten uit Jeugd Oranje: Kyara de Maar en Roos Grooters. Daarnaast sluit ook Lotte Wissink zich aan bij de selectie voor het seizoen 2024-2025. Naast nieuwe gezichten op het veld, is er ook een wisseling in de technische staf. Jeffrey Scharbaai neemt dit jaar het stokje over van Thijs Oosting en vormt samen met Bart Oosting het nieuwe trainersduo.

Koop nu je tickets!
Wil jij de seizoensopening in de Sneker Sporthal live meemaken? Koop dan nu je tickets via onderstaande button! De wedstrijd is op zondag 29 september en begint om 16.00 uur.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn