Afgelopen weekend vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen!

Het NK Jeugd Beachvolleybal 2024 was een groot succes, met 136 getalenteerde teams - 31 meer dan vorig jaar - die streden om de titels. De toekomst van het Nederlandse beachvolleybal ziet er veelbelovend uit dankzij deze jonge atleten. De zomerstorm vormde een flinke uitdaging voor de spelers, maar desondanks lieten de kinderen hun beste spel zien. Hieronder een overzicht per categorie van alle koppels die op het podium eindigden!

Mixtoernooi <13
De categorieën Meiden en Jongens onder 13 jaar werden samengevoegd tot een mixtoernooi om een mooie poule te vormen. Guusje en Valentijn Rademaker wonnen de titel door in de finale de favorieten Mara van Gastelen en Ole Vlot te verslaan. Renée Heijnen en Bela O'Rourke veroverden het brons.

Jongens <15
De jongens onder 15 speelden hun NK op zondag in Bilthoven. Kyan Bezemer en Mats Reitsma kroonden zich tot Nederlands Kampioen, nadat ze vorig jaar nog op de derde plek eindigden. Jochem Huesken en Jens van Westbroek veroverden het zilver, terwijl Sven van Groenestein en Boris Vet het brons binnenhaalden.

Meiden <15
In Huizen streden de meiden onder 15 om de titel. Het goud ging naar Jasmijn van Heumen en Karlijn van Osch, die hun prestatie van vorig jaar (derde plek) verbeterden. Ze versloegen Yenthe Maan en Felien Radstake in de finale. Linne Pol en Fenna van der Valk wonnen het brons.

Jongens <17
Bij de jongens <17 maakten 'BTN Youngstars' Mica Bezemer en Luut Maarsingh hun favorietenrol waar en gingen met het goud naar huis, een verbetering ten opzichte van vorig jaar toen ze beiden - met andere partners - net buiten het podium eindigden. Jelle Denkers en Jordi van Laar veroverden het zilver, terwijl Stef Hofman en Teun van de Wassenberg het brons wonnen.

Meiden <17
Matilda de Groot en Carine Stormezand, vorig jaar nog kampioenen in de leeftijdscategorie <15, claimden dit jaar opnieuw een titel. Dit keer in de leeftijdscategorie onder 17 jaar. Jara Both en Jet Grooters veroverden het zilver, terwijl Sofie Gussinklo en Elin Slotman het brons bemachtigden.

Jongens <19
In Huizen streden de jongens onder 19 jaar om de kampioenstitel. De bronzen medaillewinnaars van vorig jaar, Luuk van der Hulst en Sietse Pol, mochten dit keer de hoogste trede van het podium beklimmen. Stéan Barkhuis en Fijs Folkerts veroverden het zilver, Bjorn Bakker en Bart Mulder eindigden op de derde plek.

Meiden <19
Bij de meiden onder 19 stonden zes jeugdatleten van Beach Team Nederland op het podium. Marit Eekhof en Mariette Vilier wonnen de titel, Jenna van den Berg en Eline Gritter pakten het zilver en Jade Gomis en Anna Jongeneel namen het brons mee naar huis.