Traditiegetrouw wordt het Eredivisieseizoen geopend met de strijd om de Supercup. Dit jaar staat landskampioen én bekerwinnaar Orion Stars tegenover verliezend bekerfinalist Numidia VC Limax. Kaarten voor het duel, dat op zondag 15 september om 13.30 uur in Doetinchem gespeeld wordt, zijn nu verkrijgbaar.

Orion Stars won afgelopen seizoen zowel de Nationale Beker als het landskampioenschap. Normaal gesproken gaat de strijd om de Supercup tussen de bekerwinnaar en de landskampioen, maar omdat Orion beide prijzen won, speelt de ploeg tegen de verliezende bekerfinalist: Numidia VC Limax. In april versloeg Orion de Limburgse ploeg in de bekerfinale overtuigend in drie sets (25-19, 25-20, 25-18), waardoor Limax hun kans op een eerste grote prijs in de clubhistorie misliep. Op zondag 15 september treffen de nieuwe selecties elkaar voor de eerste krachtmeting van het seizoen.

Orion Stars
In juli kondigde Orion aan verder te gaan onder de naam Orion Stars. De staf van de regerend landskampioen blijft ongewijzigd en staat komend seizoen dus weer onder leiding van Dirk Sparidans. De selectie bestaat uit Edson Felicissimo, Tom Koops en Luuk Hoge Bavel (passer-lopers), Jannes van der Ham en Beau Wortelboer (middens), en Luboš Bartůněk (spelverdeler), die hun contract bij Orion verlengden. Maksim Shkredau uit Wit-Rusland zal samen met de Amerikaan Owen Chun de diagonaalpositie invullen. Passer-loper Cas Abraham en de Zweedse libero Edvin Svärd zijn afkomstig van Draisma Dynamo, terwijl middenspeler Mathijs Apine en spelverdeler Kees Merx de overstap maken van VoCASA. 

Numidia VC Limax
Na het vertrek van Guido Görtzen heeft Numidia VC Limax de Argentijnse Tomas Galimberti aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en coach. Bovendien versterken Nico Freriks en Rob Bontje de technische staf. De selectie voor het seizoen 2024-2025 is inmiddels ook compleet. De ploeg heeft twee nieuwe internationale aanwinsten: de Argentijnse passer-loper Brian Melgarejo en de Amerikaanse passer-loper Jackson Gilbert. Spelverdelers Markus Held en Joris Berkhout keren terug na een seizoen in België te hebben gespeeld. Luuk Hofhuis (midden) komt over van Lycurgus, Alex Meijs (passer-loper) van Orion, Ferdy van Dijk (libero) van Simplex SSS, Yvo Lunsing (passer-loper) van Zevenhuizen en Koen Scholten (midden) van VoCASA. Daarnaast hebben Kian Macnack, Thijs Ipema en Remco van den Elshout hun contracten bij Limax verlengd.

Koop nu je tickets!
Wil je op zondag 15 september bij de seizoensopening van de BetCity Eredivisie Mannen aanwezig zijn in de SaZa Topsporthal? Koop dan nu je tickets via onderstaande button! De wedstrijd begint om 13.30 uur.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn