Dit weekend markeert de afsluiting van de A-poule in de BetCity Eredivisie Mannen. De topposities zijn reeds beslist, maar Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax vechten nog om de derde plaats. In de B-poule van zowel de dames- als herencompetitie wordt er nog volop gestreden om het tweede kwartfinaleticket.

BetCity Eredivisie Mannen
In het afsluitende weekend van de A-poule in de herencompetitie, ligt de focus op de strijd om de derde plaats. Hoewel de top twee posities al bepaald zijn, kunnen zowel Nova Tech Lycurgus als Numidia VC Limax nog op de derde plek eindigen. Lycurgus opent de speelronde vanavond met een cruciale ontmoeting tegen koploper Active Living Orion. Om de derde plek veilig te stellen, heeft Lycurgus minimaal twee punten nodig uit deze wedstrijd. Echter, hun enige overwinning op Orion dit seizoen kwam in de eerste halve finale van de Nationale Beker, gevolgd door een verlies de volgende dag. Afhankelijk van het resultaat van vanavond, weet Numidia VC Limax wat nodig is in hun zondagse duel tegen Draisma Dynamo om over Lycurgus heen te springen in de ranglijst.

In de strijd om het laatste beschikbare kwartfinaleticket in de B-poule staat een sleutelwedstrijd op het programma tussen Simplex SSS en VoCASA. SSS, met 8 punten uit 5 wedstrijden, en VoCASA, met 11 punten uit 6 wedstrijden, gaan de confrontatie aan in een duel dat wellicht beslissend zal zijn. Terwijl deze twee teams strijden voor hun kans, treedt Sliedrecht Sport, de huidige koploper met al een kwartfinaleticket op zak, aan tegen Prima Donna Kaas Huizen.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Vr 22 maart

19.30 uur

Active Living Orion - Nova Tech Lycurgus

Za 23 maart

20.00 uur

Prima Donna Kaas Huizen - Sliedrecht Sport

Za 23 maart

20.30 uur

Simplex SSS - VoCASA

Zo 24 maart

14.30 uur

Draisma Dynamo - Numidia VC Limax

Eredivisie Dames
Bij de dames is de strijd om de eerste plaats in de A-poule nog in volle gang, waarbij Apollo 8 het veiligstellen van de eerste positie volledig in eigen hand heeft. Friso Sneek moet een achterstand van twee punten inhalen, en kan dus alleen nog eerste worden als Apollo in de komende twee duels punten laat liggen. Beide teams wacht nog een duel tegen Visser Assen/Sudosa-Desto en Djopzz Zwolle Topvolleybal. Sneek speelt zaterdagavond om 20.00 uur tegen Assen, 24 uur later treedt Apollo 8 aan tegen Zwolle.

Draisma Dynamo is met een indrukwekkende reeks van acht overwinningen zeker van een plek in de top twee van de nacompetitie. De tweede kwartfinaleplaats kan nog door De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht en Sliedrecht Sport opgeëist worden. Utrecht, met een wedstrijd minder gespeeld, staat er gunstiger voor, maar treft zaterdag een sterke tegenstander in Dynamo. Sliedrecht heeft een goede kans om dichterbij te komen als ze winnen van Peelpush, mits de Apeldoornse ploeg hun winnende reeks voortzet.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 23 maart

19.30 uur

SOMAS/Activia - Voltena

Za 23 maart

20.00 uur

Visser Assen/Sudoda-Desto - Friso Sneek

Za 23 maart

20.00 uur

Sliedrecht Sport - Peelpush

Za 23 maart

20.00 uur

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Draisma Dynamo

Zo 24 maart

20.00 uur

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Apollo 8

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl via het programma van de Eredivisie Dames en BetCity Eredivisie Mannen. Vlak voordat een wedstrijd begint, is de livestream zichtbaar.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn