Statistiekie is een gratis app waarmee volleybalteams eenvoudig wedstrijdstatistieken kunnen bijhouden. De app biedt een gratis en intuïtieve manier om acties van zowel eigen teamleden als tegenstanders te registreren. De app is geschikt voor zowel amateurs als professionele teams.

Ontstaan
Het idee voor Statistiekie - dat is ontwikkeld door Rens Hijdra en Durk van de Haar - ontstond uit de gedeelde passie van Hijdra en Van de Haar voor volleybal en technologie. Beide heren spelen zelf bij Kalinko heren 1, dat uitkomt in de tweede divisie. Ze gebruiken de app bij elke wedstrijd om de prestaties van hun eigen team te analyseren. Hijdra, een IT-specialist, zorgt voor de technische aspecten van de app, terwijl Van de Haar zich richt op de ontwikkeling van nieuwe functies. “Onze liefde voor volleybal en statistiek heeft ons geïnspireerd om iets te ontwikkelen dat niet alleen voor onszelf, maar voor de hele volleybalcommunity nuttig is,” vertelt Van de Haar.

Gebruiksvriendelijke interface
De app, die geschikt is voor zowel telefoons als tablets, biedt coaches en stafleden de mogelijkheid om met een paar klikken belangrijke wedstrijdacties te registreren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel punten het team heeft gescoord via aanvallen of hoeveel fouten er zijn gemaakt tijdens de service. Daarnaast kunnen de prestaties van de tegenstander eenvoudig worden vastgelegd, wat een diepgaandere analyse van de wedstrijd mogelijk maakt.

Ambitieuze plannen
De ontwikkelaars hebben ambitieuze plannen voor de toekomst. Binnenkort wordt het mogelijk om wedstrijdstanden automatisch bij te houden en statistieken gemakkelijker te exporteren. Andere geplande functies zijn onder meer tools om de opstelling te beheren en het meten van de efficiëntie van de spelverdeler. “Ons doel is om trainers en spelers op elk niveau te helpen hun prestaties te verbeteren met behulp van eenvoudige, maar krachtige statistieken,” zegt Hijdra.

Contact en verdere informatie
Volleybalteams die de app willen uitproberen, kunnen via de website een account aanmaken. Gebruikers kunnen ook de Instagram-pagina van Statistiekie volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe updates. Voor verdere ontwikkeling staan de makers open voor feedback. Hiermee hopen de ontwikkelaars de app verder te verbeteren en nog meer functionaliteiten toe te voegen om volleybalteams op alle niveaus te ondersteunen.

Wil je het proberen? Ga dan naar www.statistiekie.app.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn