In alle drie de speelsteden stonden vandaag de round of 24 voor de damesteams op het programma. Twee van de vier Nederlandse koppels hebben zich weten te plaatsen voor de achtste finales. Vanavond spelen de heren hun laatste poulewedstrijden.

Nederlandse clash in Den Haag
Dat de eerste Nederlandse achtste finalisten in Den Haag zouden zijn, stond al vast voor de dag begon. Om 16.00 uur vond er namelijk een Nederlandse clash plaats tussen Kirsten Bröring/Emi van Driel en Mila Konink/Desy Poiesz. De twee koppels, die elkaar goed kennen, bleven het hele duel dicht bij elkaar. In de eerste set was het verschil slechts drie punten in het voordeel van Van Driel/Bröring.

De tweede set was nog spannender. Konink en Poiesz werkten maar liefst zes matchpoints weg, maar bij het zevende matchpoint sloegen Van Driel en Bröring toe en plaatsten zich voor de achtste finales. "We zijn heel blij dat we nog een kans krijgen om in dit stadion te spelen," zei Van Driel na afloop. "Elke wedstrijd begint weer met 0-0, dus laat maar komen." Morgen strijden ze om een plek in de kwartfinale tegen de Tsjechische Hermannova/Stochlova.

Stam Schoon pieken op juiste moment in Apeldoorn
Het Apeldoornse publiek zag vanavond de tweede Nederlandse achtste finalist in actie. Katja Stam en Raïsa Schoon hadden een moeizame start in de round of 24 tegen Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig, en moesten de eerste set aan dit Oostenrijkse duo laten.

Aangemoedigd door het thuispubliek herpakten Stam en Schoon zich in de tweede set, die ze overtuigend met 12-21 wonnen. Het eerste punt van de beslissende set was voor Oostenrijk, maar de vijf daaropvolgende punten gingen naar Nederland. Met een comfortabele voorsprong in een set tot 15 punten gaven ze die niet meer uit handen. Met 9-15 plaatsten ze zich voor de achtste finale. Morgen staan ze in de achtste finale tegenover Hladun/Lazarenko uit Oekraïne.

Oosterburen te sterk in Arnhem
Op hetzelfde moment dat het eerste fluitsignaal in Apeldoorn klonk, begon ook het vierde Nederlandse koppel aan de round of 24 in Arnhem. Brecht Piersma en Wies Bekhuis namen het op tegen de Duitsers Laura Ludwig en Louisa Lippman. Helaas konden de Nederlandse dames niet voor een verrassing zorgen. Na twee sets kwam er een einde aan hun EK-avontuur, met setstanden van 21-16 en 21-19 in het voordeel van de Duitsers.

Uitslagen
Bröring/Van Driel - Konink/Poiesz 2-0 (21-18, 28-26)
Plesiutschnig/Schützenhöfer - Stam/Schoon 1-2 (21-19, 12-21, 9-15)
Ludwig/Lippmann - Piersma/Bekhuis 2-0 (21-16, 21-19)

Programma achtste finale - vrijdag 16 augustus

LocatieTijdTeams
Apeldoorn13.00 uurHladun/Lazarenko - Stam/Schoon
Den Haag16.00 uurHermannova/Stochlova - Bröring/Van Driel

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar! Bestel ze via onderstaande button.

Mannentoernooi
Bij de mannen worden vanavond de laatste poulewedstrijden gespeeld. Via ons liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen! 

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn