Katja Stam/Raïsa Schoon en Stefan Boermans/Yorick de Groot hebben op het BetCity NK Beach de titel opgeëist. De hoogst gerankte koppels van ons land maakten hun favorietenrol waar in Kijkduin en kroonden zich tot Nederlands kampioen.

Katja Stam en Raïsa Schoon speelden een sterk toernooi en wisten zonder setverlies de finale te bereiken, waar ze voor het eerst serieus onder druk kwamen te staan. Emi van Driel en Kirsten Bröring speelden een uitstekende eerste set en verrasten Stam en Schoon door met 17-21 de leiding te nemen. De huidige nummer drie van de wereldranglijst liet zich echter niet uit het veld slaan. Met sterk spel in de tweede set namen ze al snel afstand van hun tegenstanders, wat resulteerde in een overtuigende 21-13 setwinst. In de beslissende derde set toonden de favorieten hun klasse door met 15-9 de Nederlandse titel binnen te halen.

Stam na afloop: "Het was een zware wedstrijd. Emi en Kirsten maakten het ons vooral in de eerste set erg lastig. Maar op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: we gaan hier winnen, Ik ben blij hoe we het omgezet hebben en tot het laatste moment volgehouden hebben!”

Uitslag
Stam/Schoon - Van Driel/Bröring 2-1 (17-21, 21-13, 15-9)

Boermans/De Groot wint titel overtuigend
In de mannenfinale van het NK Beachvolleybal kwamen de twee olympische topduo's van Nederland tegenover elkaar te staan: Stefan Boermans/Yorick de Groot en Steven van de Velde/Matthew Immers. Beide koppels wisten zich zonder problemen te plaatsen voor de finale, wat de verwachtingen voor een spannende strijd hoog hield.

Een week eerder stonden de teams nog tegenover elkaar in Hamburg tijdens het Elite 16-toernooi, waar Boermans en De Groot na een zenuwslopende driesetter als winnaar uit de bus kwamen. In Kijkduin verliep de strijd echter minder spannend. Boermans en De Groot lieten vanaf het begin hun dominantie zien en wonnen de finale overtuigend in twee sets: 21-16, 21-15.

Het resultaat in Kijkduin is een herhaling van drie jaar geleden, toen Stam/Schoon en Boermans/De Groot op het strand van Scheveningen de Nederlandse titels opeisten.

Uitslag
Boermans/De Groot - Van de Velde/Immers 2-0 (21-16, 21-15)

Brons voor Luini/Poiesz en Brouwer/Penninga
In de strijd om het brons bij de vrouwen waren Lisa Luini en Desy Poiesz met 2-0 (21-12, 21-9) te sterk voor Marly Bak en Bjorna Gras. Bij de mannen pakten Alexander Brouwer en Ruben Penninga de derde plek door Mees Sengers en Dirk Boehlé met 2-0 (21-12, 21-17) te verslaan.

Uitslagen
Luini/Poiesz - Bak/Gras 2-0 (21-12, 21-9)
Brouwer/Penninga - Sengers/Boehlé 2-0 (21-12, 21-17)

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn