Katja Stam en Raïsa Schoon bereiden zich deze week voor op de Olympische Spelen tijdens het Elite16-toernooi in Gstaad, een van de meest prestigieuze stops op de Beach Pro Tour. Het Nederlandse koppel voert de sterke deelnemerslijst aan en begint donderdag aan de poulefase.

De eerste stop van de Beach Pro Tour na de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, is het Elite16-toernooi dat deze week in Gstaad gespeeld wordt. In de zomer vindt in deze wintersportplaats al jarenlang een van de meest prestigieuze beachvolleybaltoernooien van de World Tour plaats. Naast medailles nemen de winnaars traditiegetrouw een koebel mee naar huis. Het toernooi in de Zwitserse Alpen, dat drie weken voor de start van de Spelen plaatsvindt, brengt 28 van de 48 gekwalificeerde teams voor Parijs 2024 (15 vrouwen- en 13 mannenteams) samen.

Stam en Schoon vertegenwoordigen Nederland
Na een trainingsweek in Bern zijn Katja Stam en Raïsa Schoon afgereisd naar het zuiden van Zwitserland. De Nederlandse beachvolleybalsters al eerste geplaatst voor het hoofdtoernooi in Gstaad, waar ze Poule A aanvoeren. Donderdagmiddag beginnen ze het toernooi met een wedstrijd tegen een team uit de kwalificatie, die een dag eerder gespeeld wordt. 's Avonds nemen ze het op tegen het Braziliaanse koppel Agatha/Rebecca, dat ze eerder dit jaar met 2-0 versloegen in de poulefase van het Elite16-toernooi in Doha. De twee ontmoetingen die daaraan vooraf gingen eindigden in driesetters, waarbij beide teams één keer wonnen.

Vrijdagmiddag volgt de afsluitende poulewedstrijd tegen de tweevoudig Europees kampioenen Tina Graudina en Anastasija Samoilova uit Letland, die brons wonnen op het laatste Elite16-toernooi in Ostrava. In de onderlinge confrontaties met het Letse koppel hebben Stam en Schoon een ruime voorsprong: 6-2. Na de poulewedstrijden gaan de poulewinnaars door naar de kwartfinale, de nummers 2 en 3 spelen de round of 12. 

Programma & livestreams

DagTijdTeams
Do 4 juli13.00 uurStam/Schoon - TBD
Do 4 juli19.00 uurStam/Schoon - Agatha/Rebecca (BRA)
Vr 5 juli15.00 uurStam/Schoon - Tina/Anastasija (LAT)


De wedstrijden zijn (betaald) te volgen op Volleyballworld.TV & ViaPlay.com

EK Beachvolleybal in Nederland!
Wist je dat het EK Beachvolleybal dit jaar in Nederland plaatsvindt? Van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus komt de Europese beachvolleybaltop naar Den Haag, Apeldoorn & Arnhem. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het toernooi en om je tickets te bestellen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn