Komend weekend vindt de BetCity Eredivisie Beach plaats in Arnhem. Bezoekers van de meest prestigieuze beachvolleybalcompetitie van Nederland kunnen zich opmaken voor een spectaculaire stop. Een sterk deelnemersveld speelt wedstrijden in een indrukwekkend stadion op het Marktplein, dat een week later het strijdtoneel zal zijn voor het EK Beachvolleybal.

De locatie op het marktplein in Arnhem biedt een unieke en toegankelijke setting voor toeschouwers om te genieten van beachvolleybal op het hoogste niveau. De opzet van het stadion en alle activiteiten in de fanzone garandeert een optimale beleving. Bezoekers kunnen genieten van een deelnemersveld dat lange tijd niet zo sterk is geweest. 

Argentijns topduo bij de dames
Bij de dames is vrijwel ieder Nederlands topduo aanwezig, uiteraard met uitzondering van olympiërs Katja Stam en Raïsa Schoon. Brecht Piersma voert samen met Wies Bekhuis de lijst aan, gevolgd door trainingsmaatjes Kirsten Bröring en Emi van Driel. Beide teams grijpen het toernooi aan om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het Europees Kampioenschap. Ze worden daarbij geholpen door de deelname van het Argentijnse topduo Churin/Gallay. Ana Gallay nam deel aan 3 Olympische Spelen: Londen 2012, Rio 2016 en Tokio 2021. Brenda Churin is een jonge speelster die deelnam aan de Jeugd Olympische Spelen in 2018. 

Oude garde tegenover nieuwe talenten bij de mannen
Ook bij de mannen zijn er twee teams aanwezig die zich middels dit toernooi voorbereiden op het EK. Boehlé/Sengers en Penninga/Heemskerk kregen beiden een wildcard voor het EK en zullen in Arnhem aan de start verschijnen van de BetCity Eredivisie. Ze krijgen concurrentie voor de titel van twee opvallende teams. Alexander Brouwer speelt met jeugdvriend Jan-Joost van den Bogert, die al lange tijd niet meer op een beachvolleybalveld te zien is geweest maar in het verleden onder andere samen met Robert Meeuwsen een duo vormde op de World Tour. Ook Leon Luini zorgt voor een terugkeer van een bekende op de Nederlandse velden. Hij zal in Arnhem samen met zijn oom en oud-olympiër, Emiel Boersma, aantreden.

Voor meer informatie en updates, bezoek https://eredivisiebeach.nl/.

Foto: Wilco Nijland

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn