Bij het EK Beachvolleybal spelen de teams in speciale shirts en tops met daarop een zichtbare link naar hun land. Een idee van kledingsponsor Mizuno dat door de spelers bijzonder gewaardeerd wordt.

Speciaal ‘op het land’ ontworpen shirts werden niet eerder op een EK gedragen. Voor dit Europees kampioenschap heeft de kledingsponsor de nationale kleuren en symbolen in de shirts van de teams verwerkt. 

Mizuno ontwierp ook al eerder speciaal voor de Olympische Spelen in Parijs een nieuw oranje tenue voor zowel TeamNL Volleybaldames en de beachvolleybalteams. Dat was geïnspireerd op het shirt waarin de volleyballers in 1996 olympisch goud wonnen. Vlammen en de oranje leeuw kwamen daar prominent in terug. 

Adelaar
Die leeuw is nu niet te zien op de Nederlandse shirts, dat niettemin gewild is bij fans. Matthew Immers en Alexander Brouwer werden gisteren letterlijk ‘het hemd van het lijf’ gevraagd, maar beiden moesten de jonge bezoekers teleurstellen. “We moeten er deze week nog in spelen!”

Bij de vrouwen zijn de ontwerpen minder goed zichtbaar. Reden: de topjes bestaan eenvoudig uit minder stof. Maar wie goed kijkt, ziet wel degelijk de Oostenrijkse adelaar op de outfits van bijvoorbeeld Lena Plesiutschnig en Katharina Schützenhöfer.

Oostenrijk eagle

Wapen
De Litouwers Patrikas Stankevicius en Audrius Knasas (foto boven) waren in Apeldoorn bijzonder trots op hun tenue, waarop naast de groene kleur ook de ridder te paard uit het officiële wapen van het de Baltische land is terug te zien.

Het is dus maar de vraag hoeveel teams aan het einde van hun toernooi de shirts – normaliter een prooi voor fans – willen weggeven.

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn