Terwijl de wereldtop van het beachvolleybal zich klaarmaakt voor de Olympische Spelen, strijden de potentiële toekomstige olympiërs deze week in Mysłowice (Polen) om de titel op het EK Beach U20. Nederland wordt vertegenwoordigd door Tom Sonneville/Bram van der Wel en Noa Sonneville/Mila Konink.

Noa Sonneville (19) en Mila Konink (18) zijn geen onbekenden op de Europese jeugdkampioenschappen. Vorig jaar eindigde het duo op de vijfde plek tijdens het EK U20, en een jaar eerder behaalden ze brons op het EK U18. Dit jaar speelden ze met andere partners, maar ter voorbereiding op het EK kwamen ze weer samen voor een aantal Eredivisie Beach toernooien. In Almelo wonnen ze een zilveren medaille, hun beste resultaat. Afgelopen week deden ze mee aan het Future-toernooi in Leuven, maar daar kwamen ze niet door de kwalificaties. Het duo is als tweede geplaatst voor het EK U20 en is ingedeeld in Poule B, waar ze het op zullen nemen tegen koppels uit Polen, Griekenland en Finland. 

Bij de jongens wordt Nederland vertegenwoordigd door Tom Sonneville (16) en Bram van der Wel (17), die twee weken geleden nog meededen aan het EK Beach U18 in Georgië. Daar werden ze in een spannende kwartfinale uitgeschakeld door Letland, waardoor ze op de vijfde plek eindigden. Dit was een minder resultaat dan het jaar ervoor, toen ze met een vierde plek net het podium misten. Het jonge koppel van Beach Team Nederland staat nu voor een nieuwe uitdaging in Polen, waar ze in de poulefase zullen strijden tegen teams uit Hongarije, Polen en Oostenrijk. 

De poulewedstrijden worden gespeelde op donderdag en vrijdag, waarna de drie beste teams uit de poule plaatsen zich voor de knock-outfase.

Programma & livestreams

DagTijdTeams
Do 25 juni10.40 uurSonneville/Konink - Przybyszewska/Wolny (POL)
Do 25 juni14.00 uurSonneville/Van der Wel - Tari/Veress (HUN)
Do 25 juni17.20 uurSonneville/Konink - Alexoglou/Paschalaki (GRE)
Vr 26 juni11.30 uurSonneville/Van der Wel - Beta/Besarab (POL)
Vr 26 juni13.10 uurSonneville/Konink - Mäenpää/Hirvonen (FIN)
Vr 26 juni18.10 uurKronberger/Wallner (AUT) - Sonneville/Van der Wel 

De wedstrijden zijn live te volgen op YouTube.

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn