Vanavond stonden vijf wedstrijden op het programma. Morgen volgen nog twee wedstrijden, één in de Eredivisie Dames en één in de BetCity Eredivisie Mannen. Djopzz Zwolle komt dit weekend bij de dames niet in actie, maar zij zijn deze week al twee keer in actie geweest in Europese wedstrijden. Daarnaast is de geplande wedstrijd tussen Orion Stars en Scherp in Packaging ZVH verplaatst naar 14 december.

BetCity Eredivisie Mannen

Simplex SSS – Nova Tech Lycurgus
Simplex SSS ontving vanavond in Sportcentrum De Meerwaarde Nova Tech Lycurgus. De eerste set verliep moeizaam voor de thuisploeg. Nova Tech Lycurgus nam al snel de leiding in de eerste set. SSS had moeite met de servicedruk van Lycurgus en kwam daardoor niet gemakkelijk aan aanvallen toe. Lycurgus profiteerde hiervan en trok de eerste set met ruime cijfers naar zich toe: 17-25. In de tweede set had SSS weinig in te brengen. Coach Paul van de Ven greep meermaals in met time-outs en wissels, maar het mocht niet baten. De ploeg uit Barneveld keek halverwege de set tegen een achterstand van 15-4 aan. Lycurgus zette hun sterke spel voort en won ook de tweede set, met nog ruimere cijfers dan in de eerste set: 9-25. Aan het begin van de derde set kon Simplex SSS nog goed meekomen, maar halverwege nam Nova Tech Lycurgus weer de controle over. Ze pakten wederom een voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. De derde set ging ook naar de mannen uit Groningen, dit keer met 19-25. Nova Tech Lycurgus won het duel in Barneveld.

Prima Donna Kaas Huizen – Sliedrecht Sport
Sliedrecht Sport reisde vanavond af naar Huizen om daar hun best te doen punten te pakken. In de eerste set begon Sliedrecht goed. Ze bouwden snel een voorsprong op van drie punten. Bij 11-11 kwam de thuisploeg langszij. Op 22-18 leek het erop dat PDK Huizen de winst zou pakken, maar op de service van Jesper van Muijden kwam Sliedrecht nog knap terug tot 23-22. Coach Arno van Solkema nam een time-out om het ritme bij Sliedrecht te breken. Er volgde een spannende slotfase waarin beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Prima Donna Kaas Huizen maakte het beslissende punt in deze set en won met 28-26. In de tweede set begon Huizen sterker dan in de eerste set en pakte een voorsprong van 6-2. Ze konden blijven profiteren van de fouten aan de kant van Sliedrecht Sport en bouwden de voorsprong uit naar 13-6. In deze set bleef de voorsprong steeds aan de kant van het team uit Huizen en deze set werd gewonnen met 25-20. De derde set begon goed voor Sliedrecht. Ze namen een voorsprong van 5-10, maar Prima Donna Kaas Huizen wist het gat direct te dichten: 10-10. Vanaf dat moment ging het gelijk op richting de eindfase van deze derde set. Bij 19-21 riep Van Solkema zijn team naar de kant. Sliedrecht, met Duco Krook aan serve, maakte het daarna in een eindsprint af en won de set met 19-25. In de vierde set stond PDK Huizen lange tijd op voorsprong. Tot aan 20-16 ging alles voorspoedig voor de thuisploeg, maar net als in de derde set gaf Sliedrecht gas in de slotfase. Sliedrecht streed voor wat ze waard waren en won de set in een spannende eindstrijd met 25-27. Er werd een beslissende vijfde set gespeeld. In deze set ging Sliedrecht Sport aan kop en stond gedurende de hele set enkele punten voor op Prima Donna Kaas Huizen. Op de service van Jasper Bouter werd de voorsprong groter: 6-13. Bij 9-13 werd een time-out aangevraagd aan de kant van Sliedrecht, omdat Huizen steeds dichterbij kwam. De voorsprong bleek groot genoeg, want ze wonnen deze vijfde set met 11-15.

Eredivisie Dames

AIC Visser Sudosa-Desto – Draisma Dynamo
In Assen werd vanavond gespeeld tussen AIC Visser Sudosa-Desto en Draisma Dynamo. AIC Visser Sudosa-Desto kwam snel op voorsprong in de eerste set. Draisma Dynamo had moeite om de goede service van de dames uit Assen onder controle te krijgen en kwam daardoor moeilijk aan scoren toe. De eerste set werd ruim gewonnen door Sudosa-Desto met 25-14. In de tweede set ging het tot 11-11 gelijk op tussen beide teams, maar vanaf dat moment bouwde Draisma Dynamo een voorsprong op dankzij de sterke service van Fleur Kleine Schaars. Het team uit Apeldoorn hield deze voorsprong vast tot het einde van de set en won met 21-25. De derde set ging aan het begin wederom gelijk op. Na een time-out bij 16-16 pakte Draisma Dynamo de draad weer op. Ze namen afstand van Sudosa-Desto en het werd 18-22. Toen Danique Aardema aan serve kwam bij Sudosa-Desto, werd het toch nog spannend en kwamen ze terug tot 21-22. Na een spannende slotfase won Draisma Dynamo de derde set met 24-26. Sudosa-Desto begon sterk aan de vierde set en kwam al snel op een 12-4 voorsprong. Draisma Dynamo liet het er niet bij zitten en kwam terug tot 20-21, maar daarna liep Sudosa-Desto weg en won de set met 27-25. In de beslissende vijfde set bleef het spannend en ging het tot 13-13 gelijk op tussen beide teams. Draisma Dynamo wist daarna twee punten op rij te pakken en won de wedstrijd met 2-3.

Sliedrecht Sport – Apollo 8
Apollo 8 trad dit weekend aan tegen Sliedrecht. Na hun succesvolle Europese wedstrijden stond hun tweede competitiewedstrijd op het programma. Sliedrecht begon het seizoen met een 3-2 overwinning op SOMAS/Activia. In de tweede speelronde wist Sliedrecht niet te winnen op bezoek bij Dynamo (3-1). Sliedrecht begon goed aan de eerste set en al gauw moest coach Jeffrey Scharbaai een time-out aanvragen, omdat het niet goed ging met zijn team. Sliedrecht daarentegen kwam snel op een voorsprong van vijf punten en wist dit gedurende de set vast te houden. Apollo kwam nog dichterbij aan het einde van de set, maar Sliedrecht won uiteindelijk met 25-22. In de tweede set bleef Sliedrecht de hele set aan de leiding. Mede door sterke serviceseries van Laura de Zwart en Louise Bijlsma kwam Sliedrecht gemakkelijk op een voorsprong van 15-6. Apollo kwam niet aan scoren toe in deze fase en hoewel ze nog probeerden terug te komen, was de achterstand te groot. Sliedrecht won de tweede set met 25-17. In de derde set gingen de teams gelijk op en stond Apollo 8 op een lichte voorsprong. Toch wist Sliedrecht het tij te keren en kwam op de service van aanvoerster Evie van Kerkvoorde op een 20-14 voorsprong. Daarna was het een kwestie van de set uitspelen. De dames uit Sliedrecht winnen vanavond met 3-0 van Apollo 8.

Friso Sneek – Meerdervoort VV Utrecht
Friso Sneek ontving in haar tweede wedstrijd van deze competitie het team uit Utrecht in de Sneker Sporthal. Utrecht had twee wedstrijden gespeeld, maar nog geen set gewonnen. De eerste set begon voorspoedig voor de uitspelende ploeg. Ze kwamen aan het begin van de set op voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. De eerste setwinst voor de dames uit Utrecht was een feit! De eerste set werd gewonnen met 22-25. In de tweede set stond Utrecht wederom lange tijd op voorsprong, maar vanaf 20-20 was het Sneek dat in de big points het sterkste bleek. Friso Sneek won de tweede set met 25-23. In de derde set liet de regerend landskampioen zien dat ze de betere ploeg waren. De gehele set stond Sneek op voorsprong en won de set met 25-17. De vierde set begon gelijkopgaand, maar vanaf 10-10 liep Friso Sneek weg bij Meerdervoort VV Utrecht. De vierde en laatste set werd gewonnen door Sneek met 25-19.

Uitslagen:
Simplex SSS – Nova Tech Lycurgus: 0-3 (17-25, 9-25, 19-25)
Prima Donna Kaas Huizen – Sliedrecht Sport: 2-3 (28-26, 25-20, 19-25, 25-27, 11-15)
AIC Visser Sudosa-Desto – Draisma Dynamo: 2-3 (25-14, 21-25, 24-26, 27-25, 13-15)
Sliedrecht Sport – Apollo 8: 3-0 (25-22, 25-17, 25-19)
Friso Sneek – Meerdervoort VV Utrecht: 3-1 (22-25, 25-23, 25-17, 25-19)

Programma:
 

DatumTijdWedstrijden en livestreams
Zo. 20-1015:30 uurPeelpush – SOMAS Activia
Zo. 20-1016:30 uurNumidia VC Limax – Draisma Dynamo
Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn