Zaterdagavond werd het grootste deel van het Eredivisieweekend afgewerkt. Met drie vijfsetters in zeven wedstrijden zat het met de amusementswaarde wel goed. Morgenmiddag wacht - met Orions Stars tegen Lycurgus - het slotstuk.

Eredivisie dames
In de Eredivisie Dames werd op zaterdag een volledige speelronde afgewerkt.

Draisma Dynamo – Sliedrecht Sport: 3-1 (25-14, 23-25, 26-24, 25-20)
Draisma Dynamo heeft tegen Sliedrecht de eerste overwinning van het seizoen binnengesleept. In het eigen Omnisport won de Apeldoornse formatie met 3-1. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht had Draisma Dyanmo het betere van het spel. Na ruime winst in de openingsset (25-14), gaven de teams elkaar in set twee (23-25 voor Sliedrecht) en set drie (26-24 voor Dynamo) weinig toe. Na de derde set was het verzet van Sliedrecht Sport definitief gebroken. Dynamo’s passer/loper Jet Kok en middenaanvalster Suus Gerritsen kroonden zich – beiden met 16 punten – tot topscorers van de wedstrijd. Volgend weekend wacht voor Draisma Dynamo de uitwedstrijd tegen AIC Visser Sudosa-Desto DS 1. Sliedrecht Sport ontvangt dan Apollo 8.

Djopzz Zwolle Topvolleybal – Friso Sneek: 1-3 (22-25, 20-25, 25-18, 19-25)
Regerend landskampioen Friso Sneek is het seizoen begonnen met een overwinning op Djopzz Zwolle Topvolleybal. In het Landstede Sportcentrum gingen de eerste twee sets naar Sneek. De derde set was voor de thuisploeg. Met de reis naar de Faroër Eilanden in het verschiet – Friso Sneek speelt daar aankomende week de return in de CEV Challenge Cup – was de Friezinnen er veel aan gelegen om er niet een al te lange wedstrijd van te maken. Dat lukte door de vierde set met 19-25 naar zich toe te trekken. Djopzz Zwolle Topvolleybal wist in aanvallend opzicht weliswaar meer punten te maken (24 ten opzichte van 18), maar moest – na de overwinning vorige week tegen Peelpush – toch de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Britt Schreurs, de passer/loper in dienst van Friso Sneek, sloeg met 11 treffers de meeste ballen binnen de lijnen.

SOMAS/Activia – AIC Visser Sudosa-Desto: 2-3 (25-22, 25-27, 25-22, 17-25, 8-15)
Net als tijdens de eerste speelronde trok SOMAS/Activia dit weekend na vijf sets aan het kortste eind. Dit keer voor eigen publiek. Weliswaar was voor SOMAS/Activia nu geen sprake van een 2-0 achterstand in sets, maar de ploeg zal niettemin een zure nasmaak overhouden aan dit weekend. Nadat SOMAS/Activia de eerste set naar zich toetrok, lagen er in set nummer twee kansen. Uiteindelijk moest die set aan AIC Visser Sudosa-Desto worden gelaten waarna de score in set drie en vier om en om ging. In de beslissende vijfde set lag het momentum bij de bezoekers. Op die manier blijft Sudosa-Desto – na de overwinning vorige week tegen VV Utrecht – ongeslagen.

Meerdervoort VV Utrecht – Peelpush: 0-3 (24-26, 20-25, 26-28)
In Sportcentrum Galgenwaard is het Meerdervoort VV Utrecht niet gelukt om de eerste set van het seizoen te winnen. Tegen Peelpush lagen er wel degelijk kansen voor de ploeg uit de Domstad, maar op de beslissende momenten deed Meerdervoort VV Utrecht zichzelf tekort. In de derde set werden drie kansen om de wedstrijd te verlengen niet benut. Voor Peelpush is de overwinning – na een 0-3 nederlaag tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal in het openingsweekend – een mooie opsteker. Laurine Geerdes (VV Utrecht) en Lette Wiegerinck (Peelpush) sloegen beiden 14 ballen binnen en waren daarmee de meest succesvolle speelsters van de wedstrijd.

BetCity Eredivisie
In de BetCity Eredivisie stonden op zaterdagavond drie wedstrijden op het programma. Speelronde vier wordt zondagmiddag rond borreltijd afgesloten in Doetinchem.

Sliedrecht Sport – Simplex/SSS: 2-3 (25-23, 21-25, 31-29, 23-25, 12-15)
Koploper Simplex/SSS moest in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport alles uit de kast halen om de derde competitieoverwinning van het seizoen binnen te slepen. In Sliedrecht lagen de setstanden telkens dicht bij elkaar. Vooral in de derde set was sprake van een heus spektakel. De setpoints vlogen de toeschouwers in De Basis om de oren. Uiteindelijk sloeg Sliedrecht Sport bij het vierde setpoint toe. In de opvolgende twee sets was het woord weer aan Simplex/SSS. Zodoende trok de ploeg uit Barneveld de overwinning over de streep. Op die manier moet Sliedrecht Sport het nog altijd doen zonder overwinning. Passer/loper van Simplex/SSS Bram Berger (25 treffers) was het meest effectief waar het om het aantal gescoorde punten gaat.

Draisma Dynamo – Prima Donna Kaas Huizen: 2-3 (25-22, 25-18, 22-25, 23-25, 14-16)
Prima Donna Kaas Huizen wist op bezoek bij Draisma Dynamo de goede lijn door te trekken. Na de 3-0 overwinning tegen Scherp in Packaging ZVH vorig week, ontpopte de ploeg zich dit weekend tot een ware vechtmachine. Na de eerste twee sets leek geen vuiltje aan de lucht voor Draisma Dynamo, maar dat was buiten Prima Donna Kaas gerekend. In de derde en vierde set deed de ploeg uit Huizen van zich spreken. Nadat de score in sets gelijk was getrokken, sloeg Prima Donna Kaas in de beslissende vijfde set op het tweede matchpoint toe. Passer/loper Robin van Weerd van Dynamo was met 24 punten weliswaar topscorer van de wedstrijd, maar dat zal PDK niet deren.

Scherp in Packaging ZVH – Numidia VC Limax: 1-3 (21-25, 25-20, 17-25, 27-29)
Numidia VC Limax heeft een goed vervolg kunnen geven aan de overwinning van vorige week op Prima Donna Kaas Huizen. Dit weekend werd Scherp in Packaging ZVH in Zevenhuizen aan de kant gezet. Na verlies in de openingsset ging de tweede set weliswaar nog naar de thuisploeg –daarmee behaalde Scherp in Packaging ZVH de eerste setwinst van het seizoen – maar daarna waren het de Limburgers die de boventoon voerden. In de vierde set lagen nog kansen voor Scherp in Packaging ZVH, maar die werden niet benut. Brian Melgarejo, passer/loper van Numidia VC Limax, ging aan de haal met de topscorerstitel (19 punten).

Orion Stars – Nova Tech Lycurgus: 3-0 (25-19, 25-22, 25-21)
Het Eredivisieweekend werd afgesloten door Orion Stars en Nova Tech Lycurgus. Beide ploegen waren voorafgaand aan deze speelronde nog ongeslagen. Orion Stars kende midweeks een fijne opsteker met het veroveren van een plek in de derde voorronde van de CEV Champions League. In de Topsporthal in Doetinchem werd op voorhand gehoopt op een kraker, maar tot een echte wedstrijd kwam het geen moment. Nova Tech Lycurgus kwam in ieder van de drie sets weliswaar leuk mee, maar Orion Stars was de bezoekers op alle facetten de baas. Bovendien had Nova Tech Lycurgus een hogere foutenlast. Op die manier behoudt Orion Stars de ongeslagen status. Orion Stars diagonaal Maksim Shkredau sloeg zich met 11 punten het vaakst op het scoreformulier.