Nadat de BetCity Eredivisie Mannen twee weken geleden al startte, is het dit weekend aan de dames om seizoen 2024/2025 af te trappen. Op zaterdag werden in deze twee competities vijf wedstrijden gespeeld en op zondag volgt er nog één.

Eredivisie Dames

AIC Visser Sudosa Desto – Meerdervoort VV Utrecht
AIC Visser Sudosa Desto ontvangt Meerdervoort VV Utrecht in Assen. Waar Sudosa Desto veel speelsters wist te behouden, voegt VV Utrecht veel nieuwe speelsters toe aan de selectie. In de eerste set gaat het lang erg gelijk op, maar halverwege de set loopt Sudosa Desto weg van VV Utrecht en dwingt coach Meijnderts een time-out aan te vragen bij een 14-9 achterstand. De achterstand wordt groter en Utrecht kan dit niet meer goedmaken. De eerste set gaat naar AIC Visser Sudosa Desto met 25-16. In de tweede set biedt Meerdervoort VV Utrecht meer weerstand en komt op een 6-12 voorsprong. Niet veel later komt Sudosa Desto helemaal terug in de set, ondanks de wissels aan de kant van Utrecht. Bij 16-13 roept Meijnderts haar team naar de kant om het tij te keren. Dit lukt niet, want de afstand wordt niet kleiner, maar groter. AIC Visser Sudosa Desto wint ook de tweede set, dit keer met 25-20. In de derde set is het team uit Assen wederom een maatje te groot voor Utrecht. AIC Visser Sudosa Desto wint eenvoudig de derde set met 25-16 en daarmee ook de wedstrijd.

Sliedrecht Sport – SOMAS/Activia
Sliedrecht Sport ontvangt SOMAS Activia. Beide teams hebben dit seizoen een aantal aanvullingen vanuit de Topdivisie. In de eerste set gaat het erg gelijk op, maar SOMAS Activia staat steeds één of twee puntjes voor. Richting het einde van de set wordt het verschil alleen maar groter en komt het team uit op een voorsprong van 14-19. Aan het einde van de set weet Sliedrecht volledig terug te komen en bij 21-21 haalt coach Arjen Schimmel van Activia zijn team naar de kant. In een spannende slotfase trekt SOMAS Activia de eerste set naar zich toe met 25-27. In de tweede set gaat het lang gelijk op tussen beide teams, maar halverwege de set neemt Activia wederom afstand van Sliedrecht Sport. Bij 12-16 wordt Sliedrecht naar de kant gehaald. Het mag niet baten, want bij 20-24 maakt Sliedrecht een netfout en wint SOMAS Activia ook de tweede set: 20-25. In de derde set komt Sliedrecht vroeg op voorsprong en weet dit tot het einde van de set vast te houden. Echter wordt het nog spannend als Activia terugkomt tot 23-24. Sliedrecht weet het met een killblock en twee scores op de buitenkant af te maken en wint met 26-24. In de vierde set kijkt Sliedrecht al gauw tegen een achterstand van zeven punten aan (4-11). Sliedrecht Sport blijft knokken en komt bij 19-19 weer langszij. Tot het einde van de set blijft het spannend. Bij 23-24 komt Activia voor het eerst op matchpoint, maar maakt het niet af. Bij 24-25 volgt de tweede kans, bij 25-26 de derde, maar alle matchpoints blijven onbenut voor SOMAS Activia. Sliedrecht pakt de kans wel en maakt er in de vierde set 28-26 van. In de beslissende vijfde set is het wederom spannend, maar vindt de kantwissel plaats in het voordeel van SOMAS Activia op 6-8. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Bij 11-11 wordt het weer gelijk in deze spannende eindfase. Het eerste matchpoint voor Sliedrecht is op 14-13 een feit. Arjen Schimmel haalt zijn team nog naar de kant en het wordt 14-14. Bij 15-14 scoort Sliedrecht met een killblock het tweede matchpoint. Het wordt 3-2 in het voordeel van Sliedrecht Sport.

Apollo 8 – Draisma Dynamo
In Borne komt Draisma Dynamo op bezoek bij Apollo 8. De kersverse Supercupwinnaars nemen het met nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar op tegen het sterk veranderde Draisma Dynamo. Apollo start goed aan de eerste set en bouwt direct een voorsprong op. De ploeg uit Borne komt al snel zes punten voor en richting het einde van de set wordt deze voorsprong alleen maar groter. Dynamo komt aan het einde van de set nog redelijk terug, maar de achterstand is te groot. Apollo wint de eerste set met 25-19. In de tweede set lijken de rollen lange tijd omgekeerd. Bij 11-15 en 11-18 haalt Jeffrey Scharbaai zijn team Apollo 8 naar de kant. Dit werpt na de tweede time-out zijn vruchten af, want Apollo weet terug te komen tot 21-22. Aan het einde van de set weet Draisma Dynamo het toch af te maken en wint met 22-25. In de derde set is Draisma Dynamo het allemaal een beetje kwijt en loopt Apollo 8 makkelijk weg bij het team uit Apeldoorn. De set wordt eenvoudig binnengesleept door de thuisploeg met 25-12. In de vierde set herpakt Draisma Dynamo zich en komt goed uit de startblokken. In de eerste time-out kijkt Apollo tegen een achterstand aan van 3-8 en ook in de tweede time-out is het verschil nog steeds aanzienlijk: 6-12. Apollo 8 knokt zich op de service van Lotte van der Horst helemaal terug in de wedstrijd en het wordt gelijk: 16-16. Aan het einde van de set blijft het lang spannend, maar Apollo weet de vierde set alsnog naar zich toe te trekken en wint met 25-23.

BetCity Eredivisie Mannen

Simplex SSS – Draisma Dynamo
In sporthal De Meerwaarde neemt Simplex SSS, tot nu toe ongeslagen, het op tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn. In de eerste set is het SSS dat als eerste op voorsprong komt, waardoor Redbad Strikwerda zijn ploeg bij 11-8 naar de kant haalt voor een time-out. Dynamo weet het gat aan het einde van de set te verkleinen en komt terug tot 18-18. Aan het einde van de set geeft Simplex SSS weer wat gas en wint de eerste set met 25-21. In de tweede set zijn de rollen omgekeerd en neemt Dynamo het voortouw. Het is een spannende set en aan het einde weet SSS de rollen weer om te keren en neemt de leiding. Met een ace van Sjoerd Zegwaard wint Simplex SSS ook de tweede set met 25-20.
De start van de derde set is wederom spannend en gaat gelijk op. Bij 16-14 is het voordeel voor Simplex SSS en wordt er een time-out aangevraagd door de coach van Draisma Dynamo. SSS blijft in het voordeel, maar het wordt spannend richting de slotfase. Bij 24-22 staat het eerste matchpoint op het scorebord, maar SSS weet deze niet te verzilveren. Dynamo komt terug tot 24-25 als Thomas Sleurink veelvuldig weet te scoren. Dynamo gaat er met de winst vandoor in de derde set: 24-26. In de vierde set zet Draisma Dynamo het goede spel voort en komt op voorsprong. Toch wordt de stand bij 12-12 weer gelijk. Bij een 14-17 achterstand neemt Paul van de Ven een time-out om zijn team terug in de wedstrijd te brengen. Dit lukt niet en Dynamo maakt het verschil steeds groter en komt op setpoint bij 20-24. SSS geeft de strijd niet zomaar op en komt nog terug tot 22-24. Toch is de vijfde set een feit als Dynamo direct na de time-out het laatste punt weet te scoren: 22-25. In de beslissende vijfde set is de eerste time-out bij een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. Beide teams knokken voor de overwinning. Bij 8-5 wisselen de teams van speelhelft en Dynamo komt knap terug naar 8-8. In de ontknoping van de vijfde set is het wederom Sleurink die de punten voor Dynamo binnenhaalt. Dynamo wint de laatste set met 12-15 en de wedstrijd met 2-3.

Prima Donna Kaas Huizen – Scherp in Packaging ZVH
Prima Donna Kaas Huizen ontvangt Scherp in Packaging ZVH in eigen huis. Huizen komt in de eerste set al snel op een voorsprong van vier punten, maar kent halverwege de set een mindere fase. Op de service van Saimen Hage komt ZVH terug in deze eerste set en neemt Van Solkema een time-out bij 13-13. Na de time-out komt PDK Huizen weer op voorsprong en weet deze vast te houden tot het einde van de set. Huizen wint de eerste set met 25-21. In de tweede set neemt Prima Donna Kaas Huizen wederom snel de leiding en laat een kopie van de eerste set zien. Ze bouwen een voorsprong op aan het begin en breiden deze verder uit. Ze winnen de tweede set eenvoudig met 25-18. In de derde set weet Scherp in Packaging ZVH meer weerstand te bieden en komt dit keer op voorsprong. Dit weten ze echter niet lang vast te houden en Huizen wint ook de derde en laatste set. De derde set eindigt met 25-23.