Een aantal koppels die succesvol waren tijdens vorige edities van het EK Beach werken hun poulefase deze week af in Arnhem. Olympisch kampioenen David Åhman en Jonatan Hellvig verdedigen hun Europese titel, terwijl Laura Ludwig op jacht gaat naar haar elfde EK-medaille.

Nederlandse koppels in Arnhem
Katja Stam en Raïsa Schoon openen hun campagne in Apeldoorn, maar reizen voor hun laatste poulewedstrijd naar Arnhem. Op woensdagavond treffen ze daar het Duitse koppel Schneider/Kozuch. Leon Luini, die vorig jaar verrassend zilver won toen hij een gelegenheidsduo vormde met Yorick de Groot, jaagt deze editie met Christiaan Varenhorst op een medaille. Daarnaast werken Brecht Piersma en Wies Bekhuis, die een ticket bemachtigden dankzij hun prestaties op de Eredivisie Beach, hun hele poulefacse af in de Gelderse hoofdstad. 

Zweden verdedigt titel
De winnaars van de laatste twee edities van het toernooi, de Zweedse sterren David Åhman en Jonatan Hellvig, zullen proberen om als vierde Europese team een EuroBeachVolley three-peat te voltooien. Hun topvorm bewezen ze tijdens de Olympische Spelen, waar ze bij hun eerste optreden meteen de gouden medaille veroverden. Met hun prestatie in Parijs behaalden Åhman en Hellvig de allereerste olympische medaille in beachvolleybal voor Zweden. Ze zitten in de poule met andere medaillewinnaars van vorig jaar, waaronder Leon Luini en de bronzen medaillewinnaars Sergiy Popov en Eduard Reznik uit Oekraïne.

Meest succesvolle EuroBeachVolley speelster
In Arnhem is ook de meest succesvolle speler van EuroBeachVolley te bewonderen. De Duitse Laura Ludwig zal proberen haar elfde medaille op een EK te winnen. De olympisch kampioene won vier keer goud, twee keer zilver en vier keer brons en stond vorig jaar met haar huidige partner Louisa Ludwig op het podium, waar het duo als derde eindigde. Daarnaast maken Anastasija Kravčenoka en Tina Graudina uit Letland, die goud wonnen in 2019 en 2022, hun opwachting in Arnhem. 

Speelschema & tickets
Klik op de onderstaande button voor alle informatie over het EK Beachvolleybal, inclusief het speelschema en ticketverkoop.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn