De officiële opening van het EK Beachvolleybal vindt plaats in Apeldoorn! Op het marktplein spelen Katja Stam en Raïsa Schoon morgenavond de openingswedstrijd. Ook Stefan Boermans en Yorick de Groot zullen, evenals andere kersverse Olympiërs, te bewonderen zijn in Apeldoorn.

Apeldoorn heeft zich de afgelopen jaren sterk gepositioneerd als ‘beach)volleybalstad. In 2018 was Apeldoorn een van de speelsteden tijdens het EK Beachvolleybal. In 2022 werden de finalewedstrijden van het WK Volleybal in deze stad gehouden.

Nederlandse koppels in Apeldoorn
Op dinsdagavond spelen Katja Stam en Raïsa Schoon de openingswedstrijd van het EK Beachvolleybal 2024 op het marktplein in Apeldoorn. Stam en Schoon hebben deelgenomen aan alle recente edities van EuroBeachVolley. In 2021 vochten ze zich naar zilver in Wenen, een jaar later eindigden ze met brons om hun nek in München. Na een negende plaats in 2023 en een vroegtijdige uitschakeling op de Olympische Spelen, zijn ze vastberaden om op eigen bodem een podiumplaats te veroveren.

Ook Stefan Boermans en Yorick de Groot, die hun eerste Olympische Spelen op een vijfde plek eindigden, zullen in Apeldoorn te bewonderen zijn. De Groot won vorig jaar zilver met gelegenheidspartner Leon Luini, en jaagt nu met Boermans op een medaille. Ruben Penninga, die opgegroeid is in Apeldoorn, en zijn partner Thijmen Heemskerk maken ook hun opwachting in de Gelderse stad. Zij ontvingen een wildcard van de organisatie.

Olympische concurrenten
Naast Stam/Schoon en Boermans/De Groot reizen nog een aantal andere kerserve olympiërs naar Nederland, waaronder de zilveren medaillewinnaars bij de mannen! De Duitse Nils Ehlers en Clemens Wickler, die verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van Boermans en De Groot in de kwartfinale, hopen naast het olympisch zilver ook een medaille op het EK te veroveren. Ze zitten in de poule met Penninga en Heemskerk.

De Tsjechische wereldkampioenen Ondřej Perušič en David Schweiner komen eveneens naar Nederland. In Parijs werd het koppel in de achtste finales uitgeschakeld door Boermans en De Groot, maar in Apeldoorn heeft het koppel kans op revanche. Op woensdagavond staan ze in de poulefase namelijk opnieuw tegenover Boermans en De Groot. 

Bij de dames zijn Esmée Böbner en Zoé Vergé-Dépré uit Zwitserland, die vijfde werden in Parijs,  te bewonderen in Apeldoorn. 

Portugal terug van weggeweest
Hugo Campos en Joao Pedrosa, het eerste team dat Portugal vertegenwoordigt op EuroBeachVolley in 20 jaar, maken hun debuut in Apeldoorn.

Speelschema & tickets
Klik op de onderstaande button voor alle informatie over het EK Beachvolleybal, inclusief het speelschema en ticketverkoop.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn