Het EK Beachvolleybal staat voor de deur, tijd voor een rondje langs de speelsteden! In Den Haag zijn de Nederlandse topkoppels Steven van de Velde/Matthew Immers en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen te bewonderen. Daarnaast spelen een aantal kersverse olympiërs hun poulefase op het strand van Scheveningen.

Sinds de eerste editie van het EK Beachvolleybal in Nederland in 2006 is Den Haag iedere editie speelstad geweest. In 2012 en 2018 wist Nederland hier twee keer de Europese titel te bemachtigen.

Nederlandse teams
Maar liefst vijf Nederlandse teams spelen hun poulewedstrijden in Den Haag. De kersverse olympiërs Steven van de Velde en Matthew Immers, evenals de ervaren Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, werken hun wedstrijden hier af. Voor Robert Meeuwsen is dit zijn laatste toernooi samen met Brouwer voordat hij met pensioen gaat. Het derde mannenkoppel, Mees Sengers en Dirk Boehlé, heeft zich dankzij sterke prestaties in de Eredivisie Beach gekwalificeerd. Bij de dames komen Kirsten Bröring/Emi van Driel en Mila Konink/Desy Poiesz in actie op het strand van Scheveningen.

Voormalige EK-winnaars 
Een aantal voormalige EK-winnaars spelen deze week hun poulefase in Den Haag: de Zwitsers Joana Mäder en Anouk Vergé-Dépré, die in 2020 al het goud wisten te veroveren, en de Italiaanse Marta Menegatti, die de trofee in 2011 in de wacht sleepte, gaan op jacht naar een medaille.

Olympiërs reizen door naar Nederland
Een aantal teams zullen na hun olympisch avontuur doorreizen vanuit Parijs. Onder hen zijn de zesvoudig olympiër Herrera en zijn partner Gavira, die daar een vijfde plek behaalden. De Italianen Cottafava en Nicolai en de Polen Bryl en Łosiak, beiden negende in Parijs, zijn ook van de partij. Het Spaanse duo Álvarez/Moreno, verantwoordelijk voor de uitschakeling van Stam en Schoon in de achtste finale en de zilveren medaillewinnaars van vorig jaar, zal ook aanwezig zijn. Daarnaast maken de Litouwse Paulikiene en Raupelyte, poulegenoten van Stam en Schoon in Parijs, hun opwachting in Den Haag.

Finaleweekend
Ook de halve finales en finales worden op het strand van Scheveningen gespeeld. Op zaterdag staan de halve finales en finales bij de vrouwen op het programma. Op zondag worden de halve finales en de finales bij de mannen gespeeld.

Speelschema & tickets
Klik op de onderstaande button voor alle informatie over het EK Beachvolleybal, inclusief het speelschema en ticketverkoop.

Dit artikel is bijgewerkt, omdat Anders Mol/Christian Sørum en Tanja Hüberli/Nina Brunner zich af hebben gemeld voor het EK. Hun plaatsen worden ingenomen door de koppels die bovenaan de wachtlijst stonden.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn