Van donderdag 5 tot zondag 8 september is Queen & King of the Court terug in Utrecht op het Jaarbeursplein. Tijdens deze editie, genaamd The Ultimate Mashup, zullen nieuwe teamformaties strijden om de titel.

Tijdens eerdere edities zagen we al internationale samenwerkingen, maar deze week zal geen enkele speler in Utrecht met zijn of haar vaste partner in actie komen. Spelers die normaal gesproken tegenover elkaar staan, vormen nu verrassende duo's.

King of the Court  
Bij de heren is er veel om naar uit te kijken. Zo bundelen Anders Mol uit Noorwegen en de Italiaan Adrian ‘skyball’ Carambula, die tijdens de Olympische Spelen nog tegenover elkaar stonden, hun krachten. Daarnaast zijn er diverse Nederlandse beachvolleyballers die samen met internationale partners aan het toernooi deelnemen.

Robert Meeuwsen speelt zijn laatste wedstrijd op Nederlandse bodem en vormt een duo met de Duitse olympisch medaillewinnaar Clemens Wickler. Dit duo boekte in 2022 al succes tijdens King of the Court in Hamburg en hoopt dit in Utrecht te herhalen. Een interessante confrontatie ligt op de loer, want zijn voormalige partner, Alexander Brouwer, vormt nu een duo met de Let Edgar Tocs.

Stefan Boermans vormt een team met de Let Aleksandrs Samoilovs, beter bekend als 'The Lion King'. Yorick de Groot speelt dit toernooi aan de zijde van de Noor Mathias Bernsten, terwijl Matthew Immers het zand betreedt met de Oostenrijker Christoph Dressler.

Queen of the Court
Ook bij de dames bundelen Nederlandse beachvolleyballers hun krachten met internationale partners. Katja Stam speelt dit toernooi samen met de ervaren Duitse Laura Ludwig, die haar afscheid van de sport heeft aangekondigd. Raïsa Schoon vormt een team met de Spaanse Daniela Álvarez en Emi van Driel slaat de handen ineen met de Noorse Emilie Olimstad.

Daarnaast doen Marly Bak en Bjorna Gras, die vorige week nog vierde werden op het NK Beachvolleybal, mee aan het toernooi. Bak vormt een duo met de Duitse Chenoa Christ, terwijl Gras samen speelt met de Noorse Kristine Garder.

Programma
Het toernooi start met de poulefase, die op donderdag en vrijdag wordt gespeeld. Op zaterdag staan de halve finales op het programma, gevolgd door de finales op zondag. Bekijk het volledige speelschema op de website van Queen & King of the Court.

Tickets en livestream
Wil je de beachvolleybalteams live in actie zien? Wees er dan snel bij, want het toernooi is bijna uitverkocht. Via de onderstaande button kun je tickets kopen.

 Kun je er niet live bij zijn in Utrecht? Volg het toernooi dan via de livestream op watch.kingofthecourt.com. Voor €4.99 heb je toegang tot het hele toernooi.

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn