Steven van de Velde en Matthew Immers hebben zich als poulewinnaar direct geplaatst voor de kwartfinales van het Elite 16-toernooi in Wenen. In een beslissend duel om de poulewinst versloegen ze Stefan Boermans en Yorick de Groot in twee sets.

Op het Elite 16-toernooi in Wenen waren Stefan Boermans/Yorick de Groot en Steven van de Velde/Matthew Immers in dezelfde poule ingedeeld. Beide Nederlandse duo's wisten gisteren hun eerste twee wedstrijden te winnen, waardoor ze al verzekerd waren van een plek in de volgende ronde. Het onderlinge duel tussen de teams bepaalde vandaag wie de poulewinnaar zou worden en daarmee een rechtstreeks ticket naar de kwartfinale zou bemachtigen. De verliezer moet morgen in de tussenronde strijden voor een plek bij de laatste acht.

Van de Velde en Immers begonnen sterk en gingen in de openingsset lange tijd aan de leiding. Toch slaagden Boermans en De Groot erin om bij 17-18 voor het eerst een puntje voorsprong te pakken. Bij een stand van 19-19 wist Van de Velde een lange rally te verzilveren en het setpunt te noteren. Met goede verdedigend werk van Immers maakten ze het bij de eerste mogelijkheid direct af: 21-19.

De tweede set was een nek-aan-nekrace, waarbij de voorsprong meerdere keren van kant wisselde. Net als in de eerste set bereikten Van de Velde en Immers als eerste de twintig punten. Een uitgeslagen bal van Boermans verzilverde dit matchpoint. Dankzij deze overwinning eindigen Van de Velde en Immers als eerste in de poule en plaatsen ze zich direct voor de kwartfinale. Boermans en De Groot werden tweede en spelen morgen de tussenronde. Om 9.00 uur gaan ze de strijd aan met het Duitse koppel Pfretzschner, L./Winter.

Uitslag
Van de Velde/Immers - Boermans/De Groot 2-0 (21-19, 21-19)

Programma & livestreams

DagTijdTeams
Za 13 juni09.00 uurPfretzschner, L./Winter (GER) - Boermans/De Groot
Za 13 juni13.00 uurVan de Velde/Immers - TBD

De wedstrijden zijn (betaald) te volgen op Volleyballworld.TVViaPlay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn