In de achtste finales van het olympische beachvolleybaltoernooi stuiten Stefan Boermans en Yorick de Groot op de wereldkampioenen Perusic/Schweiner uit Tsjechië. Matthew Immers/Steven van de Velde neemt het op tegen Evandro/Arthur uit Brazilië. Beide wedstrijden worden morgen gespeeld.

Daarmee hebben de twee koppels van Beachvolleybal Team Nederland ‘pittig’ geloot. De twee Nederlandse duo’s zijn in verschillende helften van het schema ingedeeld en kunnen elkaar dus pas tegenkomen in de finale.

Boermans/De Groot, de nummer vier van de wereld, treft morgen om 13.00 uur de nummer vijf van de wereldranglijst, Perusic/Schweiner, die in groep E tweede werd.  De Tsjechen, regerend wereldkampioen, wonnen twee van hun drie groepsduels. Boermans/De Groot werd zelf eerste in groep F. In een eventuele kwartfinale wacht de winnaar van het duel George/Andre (Bra) - Ehlers/Wickler (Dui).

Matthew Immers/Steven van de Velde is gekoppeld aan de winnaar uit groep E, de Brazilianen Evandro/Arthur. De Nederlanders plaatsten zich als nummer twee rechtstreeks voor de achtste finales. De Brazilianen gaven in het olympische toernooi nog geen set af. Bij winst wacht de winnaar van de ontmoeting Ahman/Helvig(Zwe) - Diaz/Alaya (Cub). Deze wedstrijd staat voor zondagavond 21.00 uur op het programma.

Vanavond worden nog twee wedstrijden gespeeld, waarvan de winnaars zich ook plaatsen voor de kwartfinales en aan de Noren Mol/Sorum en Cherif/Ahmed (Qatar) worden gekoppeld. 

De wedstrijden in de achtste finales worden zondag en maandag gespeeld. De loting van de vrouwen vond vanavond plaats, lees hier meer over de tegenstanders van Stam/Schoon.

Foto: BSR Agency

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn