Afgelopen weekend werd in Breda het BetCity Nederlands kampioenschap Queen & King of the Court gespeeld. Pier15, de culturele ontmoetingsplaats waar veel urban sporten samenkomen, bleek een schitterend strijdtoneel. Wies Bekhuis/Brecht Piersma en Leon Luini/Sil Meijs kroonden zich tot Nederlands kampioenen.

Bezoekers van Pier15 konden niet alleen genieten van spannende wedstrijden, maar ook van diverse sportieve en culturele activiteiten. Ondanks dat het geen doorstroomlocatie is, kwam er veel publiek kijken. Het BetCity NK Queen & King of the Court geldt als één van de hoogtepunten van de Nederlandse beachvolleybalkalender. 

Gelegenheidsduo gaat er met de winst vandoor
Bij de mannen was er direct een verrassing in de eerste ronde van de finale. De Nederlands kampioenen van vorig jaar, Dirk Boehlé en Mees Sengers, kwamen net een punt tekort en moesten daarmee al na het eerste kwartier van de wedstrijd afscheid nemen. In de derde en beslissende ronde van de finale bleven Max Nieuwstad/Calvin Ooms, dé verrassing van het toernooi, Mart van Werkhoven/Cain van Hal en gelegenheidsduo Leon Luini/Sil Meijs over. Luini en Meijs raakten iedere ronde beter op elkaar ingespeeld. De mannen namen snel afstand en met 15 punten op het scorebord, nog voordat de tijd was verstreken, mochten zij zich de nieuwe Nederlands kampioenen noemen. Het zilver ging naar Van Werkhoven/Van Hal, het brons naar Nieuwstad/Ooms. 

Piersma/Bekhuis wederom de besten
Bij de dames was er één team dit weekend dat er met kop en schouders bovenuit stak. Brecht Piersma en Wies Bekhuis domineerden iedere ronde en kroonden zich ogenschijnlijk makkelijk tot Nederlands kampioenen. Opvallend was het ontbreken van trainingsmaatjes Emi van Driel en Kirsten Bröring in de finale. De vele steun van vrienden en familie mocht niet baten voor de uit Breda afkomstige Van Driel, zij strandde in de halve finale. Rianne Stok en Serena van der Made bekroonden zich met zilver, Bjorna Gras en Marly Bak met brons. 

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn