De Eredivisie stop in Almelo is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse beachvolleybalkalender. Al enkele jaren weet de Nederlandse top de weg te vinden naar het Marktplein en zwembad het Sportpark. Komend weekend vindt er weer een nieuwe editie plaats, met een sterk deelnemersveld.

Bij de dames zijn kersverse Nations Cup winnaars Emi van Driel en Kirsten Bröring van de partij. Zij zullen onder andere worden uitgedaagd door twee gelegenheidsduo's: Lisa Luini/ Desy Poiesz en Mila Konink/Noa Sonneville. Laatstgenoemde duo speelde tot vorig jaar samen en zijn dus goed op elkaar ingespeeld. Eén keer eerder eindigden ze als team op het podium van de Eredivisie, in Utrecht vorig jaar.

Brede top bij de mannen
Bij de mannen zijn Ruben Penninga en Leon Luini voor de gelegenheid weer bij elkaar. De twee kenden in 2022 en 2023 een periode van wisselende successen bij Beach Team Nederland, waarna er werd besloten om als team uit elkaar te gaan. Aankomend weekend zijn ze eenmalig weer als team te bewonderen in Almelo en daarmee direct favoriet voor de titel. Dirk Boehlé en Mees Sengers zijn terug uit Italië, waar ze in Messina een zilveren medaille wonnen op een Future-toernooi. Op datzelfde toernooi in Messina werden Quinten Groeneveld en Sam van der Loo 13e, ook zij zijn weer terug in Nederland en klaar voor de strijd in Almelo. 

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn