Numidia VC Limax en PDK Huizen waren voorafgaand aan deze tweede competitie nog puntloos. Het werd een spannende vijfsetter, waarin PDK Huizen een 2-0 voorsprong niet wist te verzilveren

De openingsset leek lange tijd naar Numidia VC Limax te gaan, op 24-20 kregen ze de nodige setpunten, maar op de service van Hendrik Düsterwald weet PDK Huizen de set alsnog naar zich toe te trekken (24-26). 
Limax kon dat setverlies duidelijk nog niet van zich afzetten in de tweede set en werd Limax compleet overklast door de sterke service van PDK dat de tweede set met 16-25 won. De derde set liet een herboren Limax zien, dat door sterke blokkering en slim spel uitliep naar een overtuigende 25-18 winst. Dat goede spel werd ook in de vierde set doorgezet door Numidia VC Limax. Dankzij de servicedruk van Joris Berkhout en Kian Macnack werd het 25-18, waarmee de wedstrijd weer volledig in evenwicht was (2-2). 

In de beslissende vijfde set liet Limax  er geen twijfel over bestaan wie de overwinning naar zich toe zou gaan trekken. Al snel liepen de Limburgers uit naar een ruime voorsprong en die gaven zie niet meer uit handen. Een foutserve van PDK bezegelde het lot van de Huizenaren daarmee pakte Numidia VC Limax hun eerste overwinning en moet PDK Huizen nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen.

Uitslag
Numidia VC Limax - PDK Huizen 3-2 (24-26, 16-25, 25-18, 25-18, 15-8)

 

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn