Orion Stars speelde vanavond de return in Belgrado tegen Crvena Zvezda Beograd. Na een overtuigende 3-0 overwinning in de thuiswedstrijd hadden de mannen uit Doetinchem een ideale uitgangspositie. Met winst in twee sets kunnen ze zich plaatsen voor de derde ronde van de CEV Champions League...

De teams startten om 19:00 uur aan de eerste set. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het ging lange tijd gelijk op. Beide teams lieten mooi volleybal zien en haalden verdedigend veel van de grond. Tot 11-11 ging het gelijk op, maar daarna bouwde Orion een voorsprong op. De coach van Crvena Zvezda vroeg daarom op 12-15 de eerste time-out van de wedstrijd aan. Orion behield de voorsprong, en de tweede time-out van Ivica Jevtić op 16-19 was een feit. Het mocht niet baten voor het team uit Belgrado, want Orion Stars bleef scoren. Het gat werd vergroot naar vijf punten. De Doetinchemmers hielden de voorsprong vast, ondanks alle wissels aan de kant van Belgrado. Ze wonnen overtuigend de eerste set met 20-25. De eerste van de twee benodigde sets was daarmee binnen.

In de tweede set ging het, net als in de eerste set, wederom gelijk op in de beginfase. In deze set was het Crvena Zvezda Beograd dat op voorsprong kwam, en Dirk Sparidans haalde zijn team naar de kant bij een stand van 9-6. Het team uit Belgrado maakte vervolgens enkele slordige fouten, waardoor Orion Stars het gat wist te dichten. Met slimme ballen in de aanval werd het verschil kleiner. De eerste time-out voor Crvena Zvezda kwam bij een stand van 12-13. Orion Stars timmerde aan de weg naar de derde ronde, toen de coach van de Serviërs wederom moest ingrijpen met een time-out bij 15-18. Orion Stars speelde vol overgave in de slotfase van deze set. Sparidans sprak zijn team nog bemoedigend toe tijdens zijn tweede time-out op 18-22. De bekende dubbele wissel met Merkx en Chun kwam nog het veld in, maar werd snel teruggedraaid. Op 20-24 verzilverde Orion Stars het tweede setpoint en veroverde een plek in de derde ronde van de CEV Champions League!

Dirk Sparidans voerde in de derde set behoorlijk wat wissels door. Vaste spelverdeler Luboš Bartůněk maakte plaats voor Kees Merkx, Maksim Shkredau werd gewisseld voor Owen Chun en op de liberopositie kwam Edson Felicissimo binnen de lijnen op de plek van Edvin Svärd. Kevin Saar en Luuk Hoge Bavel namen de plekken over van Tom Koops en Cas Abraham. Zo stonden alleen Van der Ham en Apine nog op dezelfde positie. Aan de kant van Zvezda werden ook verschillende wissels doorgevoerd. Ondanks de vele wissels aan de kant van Orion Stars, bleef het team goed spelen. Ze liepen makkelijk uit naar een 10-13 voorsprong. Het team uit Doetinchem liep verder weg van hun tegenstander. Op 18-24 maakte de eerder geblesseerde Beau Wortelboer ook zijn comeback binnen de lijnen om te gaan serveren. Het eerste matchpoint werd niet gescoord, maar bij de tweede was het wel raak. Orion Stars won de set met 19-25 en daarmee de wedstrijd met 0-3.

De tegenstander in de derde ronde wordt op 10 oktober bekend. Dan wordt de returnwedstrijd gespeeld tussen Mladost uit Zagreb (Kroatië) en Hypo Tirol uit Innsbruck (Oostenrijk). In de eerste wedstrijd heeft Hypo Tirol met 3-0 gewonnen, dus zij hebben, net als Orion Stars vanavond, twee sets nodig in de uitwedstrijd om door te gaan.

Numidia VC Limax kwam ook in actie vanavond in de CEV Challenge Cup. Zij wonnen de thuiswedstrijd, die gespeeld werd in Maaseik, met 3-0 van Hamar. In het verslag van morgen over alle wedstrijden in de CEV Challenge Cup komen we hier uitgebreider op terug.